Gündem

İftar Bedeli 7,5 Lira

İftar Bedeli 7,5 Lira

İftar Bedeli 7,5 Lira
25-06-2014 17:13


OĞUZHAN SARZEP / ÖZEL HABER

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Ramazana sayılı günler kala Hayat Ağacı derneğinin yapmış olduğu yardımlarla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Özaydın, yapmış olduğu açıklamasında, Ramazan’da bir kişinin iftar bedelini 7,5 lira olduğunu belirterek, yardımsever vatandaşları hayra çağırdı.

1 KİŞİLİK İFTAR BELEDELİ 7,5 LİRA

Ramazan da 1 kişinin iftar beledini açıklayan Özaydın, yardım yapmak isteyen hayırseverler için stant kuracaklarını söyledi.

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Özaydın şunları dile getirdi; ‘Bu sene bir kişilik iftar bedeli 7,5 lira. Ramazandan 1 gün önce 5 tane stant kuracağız. İftar çadırının ilk 15 gününü 1’er şahıslarla kapatıldı. Diğerleri de halkımızın verdiği yardımlarla devam edecek. Biz belediye olarak para harcamıyoruz. Tamamen hayır sahipleri, iş adamlarımız veya vatandaşımız yardım yapıyor. Vatandaşlar parasını bize aktarıyor biz onlara makbuzlarını verip değerlendiriyoruz. Sivas halkı bizim stantlarımıza uğrayarak yardımlarını yapabilirler’ dedi.

‘İFTAR ÇADIRINI YENİLEDİK’

İftar çadırını yenilediklerini dile getiren Başkan Yardımcısı Özaydın, daha modern çadırlar sipariş ettiklerini vurgulayarak şu sözleri söyledi; ‘Geçen seneki iftar çadırı 5 senelik çadırdı. Uygun değildi doğrusu ben özellikle tespit ettim. Bununla birlikte 13 çadır sipariş ettik. Daha modern, daha güzel çadırlar istedik. Geçen seneki yerinde kuracağız’.

‘HER AY 1100 AİLEYE YARDIM YAPIYORUZ’

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, her ay 1100 aileye yardım yaptıklarının altını çizerek 6 ayda bir de tespit yaptıklarını söyledi.

Özaydın şöyle devam etti; ‘Biz her ay net olarak 1100 aileye buradan kriterler hususunda yani müdürlüğümüzün araştırma listesinde fakirlik, mağduriyet, ihtiyaç oranında, çocuklarının sayısı oranında bir tespit yapılır. Bu tespit her 6 ayda bir yenilenir. Biz bu kriterlere göre 40 lira, 50 lira, 60 lira en fazla aylık 100 lira oda çok fazla mağdur olmak kaydı şartıyla. Buradan eline çek veriliyor, ihtiyacını gideriyor. Kriterlerimizi her hafta değerlendiriyoruz’ dedi.

‘TÜRKİYE’NİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ BURASI’

Hayat Ağacı derneğinin Türkiye’de en güzel örnek olduğunu belirten Ahmet Özaydın; ‘Türkiye’de ilk defa Sivas’ta böyle bir kuruluşun bulunması gerçekten çok güzel. Alan el ile veren eli buluşturuyor. Sağ elin verdiğini sol el görmeden inancımız gereği bu anlamdaki düşüncemizden dolayı ihtiyaç sahibi olan insanlar ihtiyaçlarını gideriyor. Türkiye’de iddia ediyoruz en güzel örneği burasıdır. Ben bu anlamda gerek Başkanıma gerekse emeği geçen herkese, burada çalışan bütün kardeşlerime müteşekkiriz’ ifadelerini kullandı.

‘VEREN EL İLE ALAN ELİ BULUŞTURMADA ÇOK HASSASIZ’

Yapılan hayırlarda çok hassas olduklarını belirten Özaydın, konuşmasını şöyle sonlandırdı; ‘Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu da burayı araştırıyorlar, geziyorlar. Türkiye’ye örnek bir kuruluş olarak bu basına da yansıdı, ilan edildi. Özelikle hayırseverler, iş adamlarımız, Sivaslı olsun olmasın verdikleri hayrın gerçekten yerine gitmesini özellikle arzu ediyorlarsa gerek yiyecek, gerek giyecek burayı boş bırakmamaları lazım. Biz veren el ile alan eli buluşturmada çok hassasız. Gariplere, kimsesizlere, muhtaçlara en iyi şekilde yardımları ulaştıracağımıza inansınlar’.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER