Gündem

93 Personel Farklı Kurumlara Atanacak

93 Personel Farklı Kurumlara Atanacak

93 Personel Farklı Kurumlara Atanacak
26-06-2014 19:34


Valilikler bu kapsamdaki yaklaşık 53 bin personelden istihdam fazlası olarak belirlenen personel listesini 15 Ağustos’a kadar DPB’ye bildirecek. Sivas’ta bu kapsamda 93 personel istihdam fazlası olarak DPB’ye bildirildi.

ERSAN ARSLAN

Köy statüsüne dönüştürülen beldelerde kapanan belediyelerin personellerinin akıbeti belli oldu. Ülke genelinde bu kapsamda yaklaşık 53 bin personel bulunuyor. Valilikler bu sayıdan istihdam fazlası olarak değerlendirilen personellerin listesini 15 Ağustos’a kadar DPB’ye bildirecek. DPB, bildirimlerin tamamlanmasının ardından söz konusu personele bulunduğu vilayetteki kamu kurumlarıyla ilgili 3 tercih sunacak. Personeller, büyük ölçüde ilk tercihlerine yerleştirilecek.

Sivas’ta ise kapanan 21 belde belediyesinde görevli toplam 93 personelin tamamı istihdam fazlası olarak DPB’ye bildirildi. Sivas İl Özel İdaresi, bu personellerin yerine beldelerde oluşturulacak şefliklerde görevlendirilecek, yaklaşık 50 kişilik genç bir kadro oluşturacak. Bu kadro için hizmet alımı yöntemi ile oluşturulacak.

‘KİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ’

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, katıldığı bir televizyon programında istihdam fazlası olarak değerlendirilen ve DPB’ye bildirilen personellerin kesinlikle mağdur edilmeyeceğini belirterek, bu personellere bulundukları ildeki kamu kurumlarından 3 tercih sunulacağını ve büyük ölçüde ilk tercihlerine yerleştirileceklerini açıkladı.

Kumbuzoğlu; ‘Bunu Devlet Personel Başkanı olarak taahhüt ediyorum. Kesinlikle bu kişileri bulundukları mekânların dışına atamayacağız. Hangi vilayette çalışıyorlarsa o ilin dışına asla çıkarmayacağız. Hem unvanlarını koruyacağız, hem de bulundukları illerde istihdamlarını sağlayacağız.’ İfadelerini kullandı.

‘YENİ VE GENÇ BİR

KADRO KURACAĞIZ’

Sivas’ta kapanan 21 belde belediyesinde görevli 93 personelin Sivas Valiliği tarafından DPB’ye bildirildiği öğrenildi. Kapanan belde belediyelerinin bulunduğu bölgede hizmetleri yürütecek olan Sivas İl Özel İdaresi, belde belediye binalarında şeflikler oluşturacak. Bu birimler hizmet alımı yöntemiyle yeni ve genç bir personel kadrosuyla donatılacak.

Sivas’taki durum hakkında bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ‘bizde 93 personel var. Hepsi ihtiyaç fazlası olan bu 93 personeli biz valiliğimize bildirdik. Valiliğimiz de bu 93 personelin tamamını Devlet Personel Başkanlığına bildirdi.

Biz, bu personeli aktardıktan sonra hizmet alımı yöntemi ile ihtiyaçlarımızı giderceğiz. Bu personellerin çoğunluğunun kurumumuza ayak uyduramama durumunu dikkate alarak daha verimli bir personel yapısı oluşturacağımızdan dolayı havuza attık. Bu personellerde DPB tarafından, onların istediği kurumlara atanacak. Bu şekilde yaklaşık 40-50 kişilik yeni bir genç personel istihdamı sağlamış olacağız. Bir ay içerisinde bu çalışmaların şekillenmesini bekliyoruz. Mevcut personellerin görevlendirme işlemlerinin ardından biz yeni istihdam sağlayacağız. DPB’nin bize vereceği takvime göre hareket edeceğiz. Yerelde mevcut yerlerde sağlayacağımız personellerle hizmetleri yürüteceğiz. Su tesisatçısı, operatör, şoför gibi alanlarda hizmet alımı yapacağız. Biz kapanan belediyelerimizin hizmet alanlarında daha iyi bir hizmet sunacağız. Beldelerimizde oluşturacağımız şefliklerle, şubelerle hizmet vereceğiz. Bu kapsamda kapanan belde belediye binalarını kullanacağız. Hizmetlerde bir aksama yaşanmayacak.’ İfadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER