Asayiş

SİVAS’TA AĞACA YILDIRIM DÜŞTÜ, KORKUDAN BAYILAN KADIN HASTANELİK OLDU

Sivas’ta akşam saatlerinde başlayan sağanak yağışta kavak ağacına yıldırım düştü. Bu sırada ağacın yanından geçen Münevver Kaya (57) yaşadığı korku nedeniyle baygınlık geçirince hastaneye kaldırıldı.

SİVAS’TA AĞACA YILDIRIM DÜŞTÜ, KORKUDAN BAYILAN KADIN HASTANELİK OLDU
23-10-2023 19:05
SİVAS

Hayrullah AĞKAŞ

Olay saat 17.00 sıralarında Fatih Mahallesi 58’nci Sokak’ta meydana geldi. Kentte başlayan sağanak yağış ile birlikte sokakta bulunan kavak ağacına yıldırım düştü. Yıldırımın düştüğü sırada ağacın çevresinde bulunan Münevver Kaya yıldırımın çıkardığı şiddetli ses nedeniyle korku ve paniğe kapılarak baygınlık geçirdi. Kaya’nın yerde baygın bir şekilde yattığını görenler durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından kadın ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastansesine kaldırılarak tedaviye alındı.

Yıldırımın düştüğü anı sokakta bisiklet sürerken gören Emircan Uma, “Sokakta tam inşaatın oraya giderken yıldırım düştü. Bu ağaca geldi ve ağaca zarar verdi. Buradaydım. Çok korktum. Herkes evlerine kaçmaya başladı. Biz buraya geldik daha sonra teyze bayılmıştı. Herkes buraya toplandı ambulansı aradılar. Polis geldi. Ambulans teyzeyi aldı götürdü.” dedi.

Fırında ekmek yaparken yıldırımın düştüğünü gören Yeter Kırlangıç, “Bembeyaz ışığın içinde kaldım, doğruldum arkamı döndüm birdenbire can havliyle. Döndüm ki kadın yerde yatıyor. Çok büyük bir patlama sesi duydum” diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Asude 7 ay önce
Ambulansi arayan benim. Kadin korkudan bayılmadı. Kadin kavak ağacının hemen dibindeydi ve o da etkilendi yıldırım çarpmasından. Yanina koşarak ilk ben gittim ambulansi aradım. Kadin bayılmadı konuştuk ne oldu diye sordu sonra ben iyi değilim dedi ben aradiktan sonra fırından kadın cıktı sonra zaten herkes başımıza toplandi. Kadinin sol elinde kanama vardi. Olay tanıkları iyice abartmış. kadının durumunun iyi olmasına sevindim Allah korudu.
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER