Gündem

Mezuniyet Sevinci

Mezuniyet Sevinci

Mezuniyet Sevinci
31-05-2014 17:43


OĞUZHAN SARZEP

Cumhuriyet Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi.

11 Fakülte, 4 Enstitü, 1 Yüksekokul, 14 Meslek Yüksekokulu`nun mezun öğrenci verdiği törende, toplam 102 öğrenci derece aldı.

Üniversite yerleşkesinde bulunan Kültür Merkezi yanındaki alanda düzenlenen törende öğrencilerin sevinci görülmeye değerdi.

Yağmurlu havaya rağmen saatler öncesinden tören alanında bulunan ve mezuniyet coşkusu yaşayan  öğrencilere  konuşmaları ile Belediye Başkanı Sami Aydın ve Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Faruk Kocacık  moral verdi.

?HİÇBİR ZAMAN SIRADAN OLMAYIN FARKLI OLMAYA ÇALIŞIN?

Belediye Başkanı Sami Aydın,  mezun olan tüm öğrencileri tebrik ederek, öğrencilerin ailelerini ve hocalarını tebrik etti.

Başkan Aydın şunları kaydetti; ?Hocalarımızda yıllarca çalışıp çabalayıp ortaya koydukları eseri görmenin inanıyorum ki onurunu gururunu ve heyecanını yaşıyorlar. Her ikisini de kutluyorum. Tabi ki öğrenci kardeşlerimizin evet meşakkatli ve uzun bir süreç var. Öncelikli olarak Üniversiteyi bitirmek çok önemli bir adım ama her şey değil. İnanıyorum ki bu öğrenim döneminde elde ettikleri onların ve çabasıyla bundan sonraki yaşantılarında önlerini açacaklardır. Sadece şunu tavsiye etmek istiyorum, hiçbir zaman küçük düşünmeyin. Hiçbir zaman sıradan olmayın farklı olmaya çalışın. Burada elde ettiğiniz verilerle bu anlayış sizi başarıya taşıyacaktır. Ülkenize ve ailenize de büyük katkılar sunacaksınız? dedi.

?BUNDAN SONRA SİZİ YENİ BİR HAYAT BEKLİYOR?

Mezuniyet töreninde görüşlerini dile getiren Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Faruk Kocacık, öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak şunları söyledi; ?Bu yıl yaklaşık 9 bine yakın mezun öğrenci verme durumundayız. Biliyorsunuz öğrenci sayımızda oldukça fazla. 45 bin civarında. Bunun dokuz binini mezun verip inşallah eylülde yeni dönemle birlikte 11 bin öğrenciden biraz daha fazla öğrenci almayı umuyoruz. Bu vesile ile bugüne kadar üniversitemizin bu noktaya gelmesinde emeği geçen başta Üniversitemizin kurucularına olmak üzere hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar emek veren herkesin emeğine teşekkür ediyorum. Artık bundan sonra sizi yeni bir hayat bekliyor. Bu hayata hem sevinç, hem de hüzünle başladığınızı umuyorum. Mezun oluyorsunuz, başarınızın sevinci var. Sivas`tan uzun yıllar kaldığınız bir yerden ayrılıyorsunuz, ayrılığın hüznü var. Ama ben inanıyorum ki, buradan aldığınız eğitimle görev yapacağınız yeni yerlerde topluma bireylere donanımınızla, mesleki birikiminizle ışık saçarak görevinizi layıkıyla yapacaksınız." dedi.

?SİZLER BİZİ HER YERDE GURURLANDIRACAKSINIZ?

Rektör Prof. Dr. Kocacık öğrencilerin Cumhuriyet Üniversitesi`ni ve Sivas`ı gururla temsil edip birer kültür elçisi olarak görev yapacaklarını inandığını ifade ederek şöyle devam etti; "Sizler bizi her yerde gururlandıracaksınız. Artık laboratuardı, derse devamdı, nottu, sınavdı tüm bunlar bitti. Ama sevgili mezunlar, asıl sınav şimdi başlıyor. Hayat sınavı. Başarılı olmak sadece okulda değil hayatta da gerekiyor. Başarı da hiçbir zaman rastlantısal değildir. Ben size ve bugüne kadar sizi yetiştiren değerli hocalarınıza teşekkür ederken onların verdiği tavsiyeleri unutmamanızı diliyorum. Devamlı yeniliklere açık, başarıya susamış bireyler olarak topluma ve size ihtiyaç duyan insanlara elinizden gelen bütün çabayı da göstereceğinize eminim. Değerli veliler, yemediniz içmediniz evlatlarınıza yatırım yaptınız. İnsanlara yapılan yatırım yatırımların en uzunu, en pahalısı ve en hayırlısıdır. Şimdi de inşallah bundan sonra da bu yatırımların meyvelerini hem siz, hem de bizle toplum olarak toplamaya başlayacağız. Emeklerinize, yaptığınız yatırımlara tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Değerli öğretim üyesi arkadaşlarıma buradan tekrar teşekkürlerimi iletiyorum. Bu kadar mezun öğrencilerimizi bize kavuşturdukları için, ülkemize böyle bir katkı yaptıkları için, verdikleri emeklerden dolayı müteşekkirim. Mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarı ve mutluluklar diliyor, yolunuz açık olsun diyorum? dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ, KEPLER FIRLATILDI

Konuşmaların ardından bölümlerinde dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Törende Cumhuriyet Üniversitesi Lisans Birincisi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü Merve Birinci ve Önlisans Birincisi Sağlık Hizmetleri MYO Optisyenlik Programcılığı Bölümü Birincisi Coşkun Çatak yaş kütüğüne isimlik çaktı.

Öğrenciler törenin sonunda keplerini fırlatarak mezuniyetlerini kutladılar.

Cumhuriyet Amfi Tiyatrosunda gerçekleşen Genel Mezuniyet Törenine Vali Alim Barut, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Aydın, Rektörümüz Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan,   Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Erkul, Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, Prof. Dr. Sami Hizmetli, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, fakülte dekanları, yüksek okul ve meslek yüksekokulu müdürleri, öğretim üyeleri, öğrenci aileleri ile öğrenciler katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER