Gündem

Engelsiz hizmet?

Engelsiz hizmet?

Engelsiz hizmet?
26-06-2013 17:38


RUHİ DEMİR

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, işitme engelli vatandaşların artık belediyedeki iş ve işlemlerini hiçbir engelle karşılaşmadan gerçekleştirebildiklerini söyledi.

‘Sivas Belediyesi olarak engelsiz bir şehir oluşması için kafamızdaki engellerin kalkması için, engelli vatandaşlarımızın daha rahat yaşayabilmeleri için her türlü çalışmayı yapma gayreti içerisindeyiz’ diyen Avcı, bu doğrultuda gerçekleştirdikleri çalışmalardan bir tanesinin de işaret dili eğitimi olduğunu söyledi.

HİZMETTE ENGEL YOK…

Beyaz Masaya müracaat eden işitme engelli vatandaşların hiçbir engelle karşılaşmadan hizmet aldığını belirten Başkan Yardımcısı Avcı, işitme engelli belediye personeli ve Sivas İşitme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Epik’e de çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Avcı, ‘şuana kadar 200 tane vatandaşımıza işaret dili eğitimini vermiş bulunmaktayız. Eğitim vermiş olduğumuz kişiler, en başta üniversite öğrencilerimiz. Diğer taraftan müracaat eden engelli derneklerimize bu eğitimi verdik. Tabii ki Sivas Belediyesi olarak biz kendi personelimize de bu eğitimi verdik. Bunun en önemli ayaklarından birisi vatandaşlarımızın ilk müracaat ettiği, en fazla vatandaşımızın muhatap olduğu yer beyaz masamız. Dolayısıyla Beyaz Masa’daki personelimizin hemen hemen tamamı işaret dili eğitimi aldılar. Yani işitme engeli olan vatandaşlarımız Sivas Belediyemize geldikleri zaman burada herhangi bir engel ile karşılaşmıyor. Burada işaret dili bilen personelimiz tarafından yönlendiriliyor, yardımcı olunuyor. Normal işitebilen vatandaş hangi muamele ile karşılaşıyor ise, işitme engelli vatandaşlarımız da engelsiz bir şekilde Sivas Belediyesi’nden hizmet alma noktasına geldi. Ben burada Mustafa Epik hocamıza teşekkür ediyorum. Çok fedakâr bir şekilde mesai merhumu gözetmeden sırf eğitim alacak vatandaşlarımızın programlarını yaptı. Diğer taraftan bu işe gönüllü olarak katılan, başta Beyaz Masa’daki personellerimiz olmak üzere, diğer personellerimize de teşekkür ediyorum. Diğer kurumlarımıza, engelli derneklerimize, Eczacılar Odası’na bu eğitimi verdik. Bu noktada eğitim almak isteyen vatandaşlarımız bir organizasyon sağlarlarsa bir program dâhilinde bütün resmi kurumlara da bu eğitimi verebilecek durumdayız’ ifadelerini kullandı.

Sivas İşitme Engelliler Derneği Başkanı Mustafa Epik ise, daha önce Beyaz Masa’ya gelen işitme engelli vatandaşların derdini anlatamadığı için büyük sıkıntılar yaşadığını, işaret dili eğitiminin ardından bu sıkıntıların ortadan kalktığını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER