Gündem

Ev İstiyoruz

Ev İstiyoruz

Ev İstiyoruz
31-05-2014 15:12

OĞUZHAN SARZEP

Pulur Mahallesi’nde sit alanında bulunan Kurbani Sokak ve bitişiğindeki sokaklarda ikamet eden vatandaşlar evlerinde herhangi bir tadilat yaptıramamaktan dertli.

Evleri sit alanında olduğu için yıkım yada tadilat için izin verilmediğini belirten vatandaşlar, bu soruna bir çözüm üretilmesini istiyor.

Bölgede ikamet eden iki yaşlı kadın ise, yıkılması an mesele olan evlerde yaşadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi. Eşinden emekli maaşı aldığını, evini kredi yada taksitle yaptıracak imkanının bulunduğunu ancak izin alamadığını belirten Periza Kantar, ‘Bana yapım kâğıdı versinler ben yaptırırım. Duvarlar hep üstüme geliyor. Sabahleyin kalkıyorum ve diyorum ki bugün de ölmedim. Maden işçilerinin öldüğü gibi bende evin altında öleceğim’ dedi.

Eşinin 25 yıl önce vefat ettiğini ve kendi üzerine olan evde o günden bu yana tek başına yaşadığını belirten Kantar, ‘Yıkanacak, tuvalete gidecek yerim yok. Benim kendi aylığım var, ben burayı yevmiye ile yaptırır aydan aya veririm. Burası sit alanı olduğu için izin vermiyorlar. Yerler çöküyor, duvarlar yıkılmak üzere’ ifadelerini kullandı.

Çocuklarının evlenip yanından ayrıldığını ve bu nedenle tek başına yaşadığını belirten Kantar, bu alandaki sıkıntıdan tüm vatandaşların şikâyetçi olduğunu belirterek ‘Belediye Başkanımız Sami Aydın’dan yardım bekliyoruz’ dedi.

‘YARDIM BEKLİYORUZ’

Aynı sokakta oturan 84 yaşındaki Şadiye Balıkçıoğlu ise ikamet ettiği eve 17 yaşında gelin geldiğini söyledi. Eşini çok uzun zaman önce kaybettiğini, oğlu ve gelinini ise trafik kazasında kaybettiğini belirten Balıkçıoğlu, eşinden kalan 600 TL maaşla geçinmeye çalıştığını söyledi.

Torunlarının da kendisi ile birlikte kaldığını belirten Balıkçıoğlu evinin durumunun hiç iyi olmadığını, yaptıracak imkânının da bulunmadığını belirterek, yardım istedi.

Balıkçıoğlu, şu şekilde konuştu:

‘Eşim çok uzun zaman önce vefat etti. Oğlandan torunlarımla birlikte yaşıyorum. Oğlumu ve gelinimi trafik kazasında kaybettim. Şimdi 17 ve 18 yaşındaki iki torunumla birlikte yaşıyorum. Beyim öldükten sonra emeklilik için uğraştık. Bin 500 lira yatırmamız gerekiyormuş emeklilik için. Onu da borç buldum yatırdım. 600 TL maaş alıyorum. Torunlarım iş olursa ara ara inşaatlara gidip çalışıyorlar. Daha önce ekmek yardımı alıyordum şimdi onu da alamıyorum. Evim yıkılmasın diye dört tane ağaçla destek verdim. Buraların yıkım ve yapımına izin vermiyorlar. Zaten benim de yapacak gücüm yok. Bir yardım kuruluşu bana yardımcı olmak istedi ama onlar da tadilat için izin alamadı. Ne olur bize yardımcı olsunlar.’

Kantar ve Balıkçıoğlu, bu mağduriyetlerine çözüm üretilememesi halinde evlerinin yerine kendilerine ev verilmesini talep etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER