Eğitim

Öğretmen Atamalarında Yeni Dönem!

Bakanlığın 20 bin atama duyurusundan sonra yeni mülakat sisteminin de detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. İşte öğretmelerin kaderini belirleyecek yeni kurallar…

  Öğretmen Atamalarında Yeni Dönem!
09-05-2024 14:39
SİVAS

Haber Merkezi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, geçen gün binlerce öğretmenin heyecanla beklediği atamalara ilişkin yeni kararı duyurdu.

20 bin sözleşmeli öğretmen ataması yapılacağını açıklayan Bakan Tekin en çok atama yapmayı planladıkları 5 alanı sınıf öğretmenliği, özel eğitim öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, İngilizce ve rehberlik olarak sıraladı.

Karara göre sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik için 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.594 ve İngilizce için ise 968 atama yapılacak.

Atama sayısının netleşmesinin ardından gözler bir sonraki aşama mülakata çevrildi.

Öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun karşı çıkarak kaldırılmasını istediği mülakat sisteminde de MEB düzenleme yaptı.

İngilizce öğretmeni Yasin Görmüş, sosyal medya hesabından yeni mülakat sisteminin taslağına ilişkin edindiği bilgileri şöyle aktardı:

Adaylar puanını odadan çıkmadan öğrenebilecek. Öğretmen adayına; mülakat öncesi sistem üzerinden mesaj gönderilerek, sorumlu olduğu ders ve konu hakkında bilgi verilecek. Böylece, adaya hazırlık yapma imkanı sunulacak. Mülakat, 14 haftalık konu ile sınırlandırılacak. Konu dışına çıkılmayacak. Öğretmen adayına genel kültür sorusu sorulmayacak.

OKULLAR 1 HAFTA ÖNCE TATİL OLACAK

Milli Eğitim Bakanlığı’nın aldığı bir diğer yeni karar ise öğrencileri sevindirecek. Yeni eğitim kararıyla birlikte 81 ildeki okulların tamamında eğitim süreci bir hafta erken kapanacak ve son hafta etkinliklere ayrılacak.

45 DAKİKALIK JÜRİ GÖRÜŞMESİ

Bakan Tekin daha önce mülakat sistemine ilişkin yürütülen çalışmalara canlı yayında şunları söylemişti: Öğretmenler, 3 kişiden oluşan bir jürinin karşında 45 dakikalık bir mülakata alınacak. Bu mülakatta kendisine sorulan konuyla ilgili konuşması ve anlatması istenecek. Ayrıca bu 45 dakikalık süre içeriğinde öğretmen adayı yazılı bir beyan da verecek. Tüm bu süreç kamera ile kayıt altına alınacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER