Gündem

Gençler Seyyah Oldu

Gençler Seyyah Oldu

Gençler Seyyah Oldu
06-04-2014 18:23


MUSTAFA IŞIK

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca yürütülen 'Seyyah Bizim İller Projesi' kapsamında Sivas Gençlik Merkezi tarafından organize edilen gezi programları devam ediyor.

Bu yıl Mart ayında start verilen proje kapsamında bugüne kadar Samsun, Amasya, Giresun, Nevşehir ve Kayseri’ye gezi organizasyonu yapan ve yaklaşık 2 bin 250 gencin bu illeri tanımasına imkan sağlayan Sivas Gençlik Merkezi, Sivas’ın 11 ilçesinden bin 50 genci ise hafta sonu kent merkezinde ağırladı.

Kent merkezindeki gezi turu ve çeşitli etkinliklere katılan öğrenciler, şehrin simgesi haline gelmiş tarihi yapılarını yakından görme fırsatı yakaladı. Gençler kent turunun ardından Sivas-Kayseri Karayolu üzerindeki Görkem Paşa Çadırı’nda düzenlenen eğlence programıyla unutulmaz bir gün yaşadı.  Davul zurna eşliğinde halaylar çekerek doyasıya eğlenen gençler, programı düzenleyen Sivas Gençlik Merkezi yöneticilerine teşekkür etti.

Programa katılan Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç,11 ilçeden bin 50 genci kent merkezinde ağırladıklarını söyledi. Gençlerin kendi yaşadığı şehri ve diğer şehirleri tanımasının çok önemli olduğunu belirten Kılıç; ‘Bakanlığımızın başlatmış olduğu Seyyah Bizim İller projesi kapsamında Gençlik Merkezimiz aracılığı ile geçen yıl yaklaşık 4 bin gencimiz gezi programlarımıza katıldı. Bu yılda 4 binin üzerinde gencimize yine bu proje kapsamında farklı tarihi ve kültürel zenginlikleri yerinde görerek tanıma fırsatı sunacağız. Bu yıl ise şuana kadar 2 binin üzerinde gencimiz bu gezi programlarımıza katıldı. Bu yıl ki projemiz 19 Mayıs’ta sona erecek. Proje kapsamında Sivas’ımızın ilçelerine geziler düzenlendiği gibi ilçelerden de şehir merkezine gezi organizasyonları yapılıyor. Gençlerimiz bu kapsamda kent merkezine gelerek tarihi ve turistik alanları yakından tanıma fırsatı yakaladı. Biz bu projeyi çok önemsiyoruz’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER