Gündem

SMS İle Acil Yardım

SMS İle Acil Yardım

SMS İle Acil Yardım
28-04-2014 17:23


ERSAN ARSLAN

Sivas´ta 112 Acil Sağlık hizmetlerinde kısa mesaj sistemi uygulamaya girecek. SMS sistemi ile işitme ve konuşma engelli vatandaşlar ile herhangi bir durum anında konuşamayacak halde olan kişiler acil yardım talebinde bulunacak. Sağlık Bakanlığı´nın teknik altyapısı oluşturulan ve kısa süre içinde tanıtımı yapılarak hizmete açılacak 112 SMS Sistemini tüm Türkiye´de yaygınlaştırılacağı öğrenildi.

Engelli vatandaşların 112 acil sağlık hizmetlerine ulaşımını sağlamak için başlatılan çalışma kapsamında konuşma engelli olan kişi herhangi bir acil durumda 112´ye SMS atacak. Komuta merkezindeki görevliler cevap yazarak adres ve durum bilgisi alabilmek için kişi ile iletişime geçecek. Bu bilgilerin teyidinden sonra ambulansın sevk edildiğine dair bilgi verilecek.

ÇAĞRI YAPILAMAYACAK

112 SMS sistemi için Sağlık Müdürlüğü´nün kullandığı ?0346 221 51 85? numaralı telefon hattı tahsis edildi. Bu numaraya sadece kısa mesajla ulaşılabilecek ve çağrı yapılamayacak. Arama yapılması halinde telesekreter sistemi devreye giderek, çağrı yapan kişiyi 112 Acil telefon hattına yönlendirecek.

İl Sağlık Müdürü. Dr. Bahattin İlter; ?Sistemi önümüzdeki günlerde hizmete açmayı planlıyoruz. Tüm altyapımız hazır. Konuşma ve işitme engelli vatandaşlarımız sistemin hizmete girmesi ile birlikte artık 112´ye kısa mesajla ulaşabilerek acil yardım isteyebilecek? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER