Gündem

Çin Bıçağında Uzak Durun

Çin Bıçağında Uzak Durun

Çin Bıçağında Uzak Durun
07-10-2013 16:51


Bayram öncesi esnafı da uyaran Kılıç ‘Birbirimizi mağdur etmeyelim. Vatandaşlarımıza güler yüzlü davranalım

MUSTAFA IŞIK

Kurban bayramına birkaç gün kala  piyasanın hareketlenmesi esnaf ve sanatkarı da memnun etti. 

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Ali Kılıç, Kurban bayramı nedeniyle piyasadaki alışverişin hız kazanması ve hareketlilik yaşanması üzerine başta esnaflar olmak üzere vatandaşları sahte para, hırsızlık, dolandırıcılık, yankesicilik ve sahte bıçaklara karşı uyardı.

Piyasada esnaflarda hareketlilik yaşanması nedeniyle mutlu olduklarını dile getiren Sesob Başkan Vekili Ali Kılıç, hem vatandaşların hem de esnafların birbirlerine yardımcı olmalarını ve birbirlerini mağdur etmemeleri gerektiğini dile getirerek, ‘Vatandaşlarımız bayram telaşı içerisinde alışveriş yapmaktadır. Esnaflarımızın alışveriş sırasında vatandaşlarımıza güler yüz göstermelerini, müşteri memnuniyetine önem vermelerini, insanları incitmemelerini, sattığı ürünlere dikkat etmelerini arzu ediyoruz ‘diye konuştu

Esnafların işyerlerinde yüklü miktarda para bulundurmamalarını da isteyen Kılıç,  işyerlerine alışveriş bahanesi ile gelen ve şüpheli davranışlar sergileyen şahıslara dikkat edilmesini,  şüpheli görülen vatandaşlar 155 polis imdat hattını arayarak bilgi verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kurban bayramı nedeniyle gerek hayvan pazarında gerekse de çarşı pazarda yankesicilik, dolandırıcılık ve sahte paranın olabileceğini vurgulayan Kılıç,  hem alıcıların hem de satıcıların dikkatli olmalarını, üzerlerinde yüklü miktarda para bulundurmamalarını, aldıkları paraları mutlaka dikkatli bir şekilde kontrol ederek almalarını tavsiye etti

Kurban bayramı öncesinde kalitesiz bıçaklara da değinen Kılıç, piyasada kalitesiz ve ucuz çin malı bıçaklarının da satıldığına dikkat çekerek, ‘Kurban Bayramı nedeniyle piyasada kalitesiz kurban bıçak, satır ve baltaları işportalardaki tezgahlarda satılmaya başladı. İstenmeyen olaylara meydan vermemek için bu tür bıçak, balta ve satır gibi ürünlerden uzak duralım. Çünkü Çin malı bıçaklar sacdan yapıldığı için hem kasap için hem de kurban için eziyet vermektedir. Hâlbuki bizim bıçaklarımız çelikten yapılmakta ve çok kaliteli olmaktadır. Bu yüzden hem bıçaklar hem de kurban kesen kasaplar noktasında hassas olunmalıdır’ diye uyardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER