Gündem

Ölçü ve Tartı Aletlerinizi Kontrol Ettirin

Ölçü ve Tartı Aletlerinizi Kontrol Ettirin

Ölçü ve Tartı Aletlerinizi Kontrol Ettirin
04-02-2014 17:35


RUHİ DEMİR

İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü tarafından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yönetim kurulu salonunda gerçekleştirilen toplantıya il müdürü Tanzer Erdemin yanı sıra, Sesob Başkanı Beşir Köksal ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Eczacılar Odası, Sivas, Şarkışla, Suşehri ve Yıldızeli Belediyesi yetkilileri ile Kuyumcular Derneği yetkileri katıldı.

Ölçü ve tartı aletlerinin muayeneleri, ayarlanması ve damgalanması konusunda muhataplarını bilgilendirmek amacıyla bu toplantıyı yaptıklarını ifade eden İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tanzer Erdem, ölçü ve tartı aleti kullanan esnaf, tüccar ve vatandaşların kullandıkları ölçü ve tartı aletlerinin her iki yılda bir yapılması zorunluluk olan periyodik muayene ve damgalarının yapılması için 28 şubat mesai bitimine kadar yetkili kurum ve kuruluşlara müracaat edilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda muhataplarına da büyük görevler düştüğünü dile getiren Erdem, belirlenen tarihte müracaat etmeyen ya da geç müracaat edenlere yasa gereğince idari para cezası uygulanacağını belirterek vatandaşların ve esnafların mağdur duruma düşmemeleri için bu konuya gereken hassasiyeti göstermelerini istedi.

Ölçü ve tartı aletlerinin muayeneleri 3516 ölçüler ve ayar kanununa göre yapıldığını hatırlatan Erdem, ?İşyerlerinde, son damgalandığı yıl dahil olmak üzere 2 yılını doldurmuş akaryakıt, LPG sayaçları ve akaryakıt ölçekleri, hububat muayene ölçekleri, kapasitesi 2000 kg´ın üzerinde olan basküller ile şebekelerinde 10 yılını doldurmuş doğalgaz, elektrik ve su sayaçlarının beyannameleri İl Bilim Sanayi ve Tekonoloji müdürlüğüne başvurulacak. Basit dizaynlı ölçü ve tartı aletlerinin son damgalandığı yıldan itibaren iki yılını doldurmuş uzunluk ölçüleri, akıcı ve kuru deneli maddeler için hacim ölçülerli, 1 kg´den 5 kg´a kadar olan adi tartılar, masa asma ve ibreli teraziler, kantarlar ile 2000 kg´ye kadar olan basküllerin periyodik muayeneleri belediye ölçüler ve ayarlar memurluğuna bildirilecektir.

Son damgalandığı yıldan itibaren iki yılını doldurmuş taksimetreler, takograflar, 1 ve 2 . sınıf hassas tartı aletleri, otomatik tartı aletleri, otomatik olmayan tartı aletlerinden kapasitesi 2000 kg´ a kadar olan okuma ve çıktı verebilme özelliği ile yazar kasa veya başka bir cihaza bağlı çalışma özelliği bulunan tartı aletlerinin müracaatı ise Bakanlığımızın muayene ve damgalama yetkisi almış özel muayene servislerine müracaatı yapılacaktır? dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER