Gündem

Yaz Kur´an Kursları Başladı

Yaz Kur´an Kursları Başladı

Yaz Kur´an Kursları Başladı
25-06-2014 17:17


MUSTAFA IŞIK

Tüm yurt genelinde olduğu gibi Sivas’ta da 3 etap halinde gerçekleştirilecek Yaz Kur’an Kursları başladı. 23 Haziran’da başlayan ilk etap kursu 11 Temmuz’da sona erecek. 2. Etap kurslar 14 Temmuz-1 Ağustos tarihleri arasında, 3. Etap son kurslar ise 4-22 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kurs programının bitimine kısa bir süre kala ‘Yaz Kur’an Kursları Şenliği’ gerçekleştirilecek.

‘PERSONEL VE MEKAN

SIKINTIMIZ YOK’

İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Kur’an Kurslarının etkin bir şekilde gerçekleştirileceğini belirterek bu konuda personel ve mekan sıkıntısı bulunmadığını söyledi.

Kurs çalışmaları hakkında bilgiler veren Balkan; ‘bütün camilerimizde bütün personelimizle birlikte hizmet vereceğiz. Mekan ve personel sıkıntımız yok. Çocuklarımızı inşallah bu sene de geçen senenin daha üstüne çıkarmak gayretiyle Yaz Kur’an Kurslarımızı gerçekleştireceğiz.

Biz kurslarımızı 3 aşamalı yapıyoruz. 23 Haziran-11 Temmuz arası birinci kurs, 14 Temmuz ve 1 Ağustos Tarihleri arasında 2. Kurs, ardından 4-22 Ağustos tarihleri arasında 3. kursumuzu yapıp 22 Ağustos tarihi itibariyle yaz kurslarımızı tamamlamış olacağız. Burada isteyen öğrencilerimiz tek bir kursa kayıt yaptıracağı gibi tamamına devam etme imkanı var. İlimizde başlayıp bir süre sonra tatil için Türkiye’nin başka bir noktasına gittiğinde, kaldığı yerden devam edebilmesi adına Türkiye genelinde yapılan genel uygulama olduğu için orada kaldığı yerden devam etme imkanına sahip olacak. Talep gelmesi durumunda engelli çocuklarımıza yönelik cami tespiti yapıp onların da eğitim almalarını sağlayacağız. Bununla ilgili talepleri bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘SPORTİF FAALİYETLER YAPILACAK’

Müftü Balkan, çocukları Yaz Kur’an kurslarının yanı sıra çeşitli sportif faaliyetlere katılmalarını da sağlayacaklarını belirtti. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan bir protokol olduğunu belirten Balkan, bu çerçevede Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile işbirliği içinde olacaklarını söyledi.

Balkan; ‘Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında bir protokol yapıldı. Bu protokol uyarınca ilimizde İl Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz ile birlikte ortaklaşa bir takım faaliyetlerde bulunacağız. Çocuklarımızı sadece Kur’an kursunda derslere hapsetmeyeceğiz. Çeşitli sportif ve kültürel faaliyetlere katılmalarını da bu vesile ile sağlayacağız. Kurslarımızın bitimine doğru, yaz Kur’an Kursları şenliği yapacağız. Çocuklarımıza yönelik eğlenecekleri güzel bir şenliğimiz olacak.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER