Gündem

Kılavuz Mahallesi Örnek Mahalle Olacak

Kılavuz Mahallesi Örnek Mahalle Olacak

Kılavuz Mahallesi Örnek Mahalle Olacak
23-01-2014 17:15


Kılavuz Mahallesi’ni Sivas’ın örnek mahallesi haline getirmek için göreve talip olduğunu belirten Dal, ‘Birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamını temin ederek Kılavuz Mahallesi’ni Sivas’ın imrenilen bir mahallesi haline getirmek istiyorum’ dedi.

RUHİ DEMİR

Yeni muhtarlık binası, toplu mesaj sistemi, ‘mahalle sakinleri kan grubu listesi’ gibi bir çok projeyi hayata geçirmeyi hedeflediğini belirten Dal, resmi belgelerin ise ücretsiz verileceğini söyledi.

Dal, şu şekilde konuştu:

‘Muhtarlık hizmetini etkin ve halkla iç içe gerçekleştirerek önemli çalışmalara imza atmak istiyorum. Mutluluklarımızdan ve hüzünlerimizden haberdar olmak için ortak mesaj sistemi kurulacak. Acil durumlarda kan ihtiyacını karşılamak için ‘mahalle sakinleri kan grubu listesi’ oluşturulacak.

Sosyal etkinlikler düzenlenecek. Belediyenin ve Valiliğin yaptığı gezi-eğlence ve benzeri etkinliklere mahalle halkı olarak katılım sağlanacak, birlik ve beraberlik geliştirilecek.

Mahallemizin Abdulvahabi Gazi, Kılavuz Baba ve diğer manevi büyüklerinin tanınması ve manevi duyguların yaşatılması, mahallemizin sosyal etkinliklerini daha rahat hayata geçirilebilmesi için KILAVUZDER’i oluşturmak için seçilmemizden itibaren çalışmalarımız başlayacaktır.’

ÜCRETSİZ HİZMET…

Resmi belgelerin ücretsiz verileceğini de müjdeleyen Dal, mahallede güvenlik sorunu oluşturan metruk yapıların ortadan kaldırılacağını ve aydınlatma problemlerinin ise en kısa sürede çözüme kavuşturulacağını söyledi.

Dal, ‘Muhtar ve mahalle sakinleri arasındaki iletişim ve ulaşım kopukluğunun önündeki sorunlar ortadan kalkacak. Bilgisayar ve internet kullanımı sağlanarak resmi belgeler anında elden ve ücretsiz verilecektir.

Ayrıca, belediye yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucu da Şehitler parkı içerisinde muhtarlığımıza ait muhtarlık binası tahsis edilmesinin sözü alınmıştır. Böylece kadınından erkeğine her yaştan herkesin günün her saatinde rahatlıkla ulaşım imkanı sağlanacaktır.

Bunun yanı sıra mahallemizde sıkıntı oluşturan metruk yapılar yok edilecek, bazı sokaklardaki aydınlatma sorunlarından doğan güvenlik problemleri ortadan kaldırılacaktır’ şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER