Gündem

En güzeli Sivas´ta

En güzeli Sivas´ta

En güzeli Sivas´ta
20-07-2013 20:55


BURCU CELLAT

Türkiye’deki en güzel Amerikan Sağlık Koleji ve Amerikan Kültür Kolejlerinden bir tanesini Sivas’a yaptıklarını belirten İşadamı Mehmet Oflaz, eğitim kadrosunun da oldukça kaliteli olduğunu belirtti

İnşaat çalışmaları tamamlanan Amerikan Sağlık Koleji ve Amerikan Kültür Koleji, öğrencilerini tanıtım kokteylinde ağırladı. Kokteyl vesilesi ile kolej binasını gezerek inceleme fırsatı bulan veli ve öğrenciler, dış-iç tasarım ve donanımıyla göz kamaştıran okula hayran kaldı.

Davetlileri kapıda karşılayan ve tek tek tokalaşarak sohbet eden Amerikan Sağlık Koleji ve Amerikan Kültür Koleji kurucusu işadamı Mehmet Oflaz, ‘Türkiye’deki en güzel Amerikan Kültür Kolejlerinden birini Sivas’a yaptık. Bunu böbürlenmek için söylemiyoruz, bu bir gerçek olduğu için tüm hemşerilerimiz bilsin istiyoruz’ dedi.

‘ÇOK İDDİALIYIZ’

İşadamı Mehmet Oflaz, gazetemize yaptığı açıklamada kolej binası inşaatını 15 Temmuz’da bitirmeyi taahhüt ettiklerini ve bu sözü yerine getirdiklerini belirterek Amerikan Sağlık Koleji ve Amerikan Kültür Koleji gibi iki önemli markayı Sivas’a kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Oflaz; ‘Biz 15 Temmuz’da inşaatımız bitecek diye bir söz verdik ve bize inanan öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi mahcup etmedik. Ayın 15’inde inşaatımızı bitirdik. Bir iki ufak tefek eksiğimiz kaldı rötuş olarak onlarda birkaç gün içinde bitecek. Şuandan itibaren okulumuz hazır durumda.

Amerikan Sağlık Koleji ve Amerikan Kültür Koleji gibi iki önemli markayı Sivas’a getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Okulumuz çok lüks ve kaliteli bir okul oldu. Bu konuda çok iddialıyız, okulumuzun bölgenin en iyi okulu olduğunu düşünüyoruz, hem mimarisi, hem kadrosuyla...

Eğitim konusunda çok yeniyiz belki ama iyi bir işletmeciyiz. İşletmelerde eğitimci olmanız çok gerekmiyor. Bu işin profesyonelleri ile bu işi çok daha iyi yapabiliyorsunuz. Bizim amacımız Sivas’a iyi eğitim veren bir kurum kazandırmak. İnşallah bunun ilk adımını attık. Bu konuda çok iddialıyız. Önümüzdeki yıllarda tüm hemşerilerimiz görecek ki bu okul birçok ilke imza atacak’ ifadelerini kullandı.

‘PRESTİJİ OLAN BİR OKUL’

Türkiye’deki en güzel Amerikan Sağlık Koleji ve Amerikan Kültür Kolejlerinden bir tanesini Sivas’a yaptıklarını belirten İşadamı Mehmet Oflaz, eğitim kadrosunun da oldukça kaliteli olduğunu belirtti.

Oflaz, şu şekilde konuştu:

‘Sağlık Kolejimiz ve Kültür Kolejimizde birçok belge veriyoruz. Mezunlarımız Amerika’daki birçok üniversiteye sınavsız geçiş imkânına sahip oluyor. Her şeyden önce prestiji olan bir okul. Buradan mezun olan öğrenciler uzun yıllar üniversiteyi değil bu okulu konuşacak. Galatasaray nasılsa, Robert koleji nasılsa inşallah uzun vadede Amerikan Kültür Koleji bir marka olacak.  Zaten bir marka ama Sivas’ta da bir marka olacak. Şunu da gururla söyleyebilirim, Türkiye’deki en güzel Amerikan Kültür Kolejlerinden birini Sivas’a yaptık. Bunu böbürlenmek için söylemiyoruz, bu bir gerçek olduğu için tüm hemşerilerimiz bilsin istiyoruz.

Bizim buradaki referansımız yapmış olduğumuz okul binamızdır. Eğitim kadromuzu zaten herkes görecek ki, böylesi bir yatırımı ucuz kadrolara emanet etmeniz mümkün değil. Burada ciddi bir yatırım var ve bu yatırımın içini dolduracak öğretim kadrosu da mevcut, hazır… İnşallah eğitime geçtiğimiz zaman tüm hemşerilerimiz buradaki eğitim kalitesini görecekler.’

‘KAYITLARIMIZ DOLMAK ÜZERE’

Öğrenci kayıtlarının devam ettiğini ancak dolmak üzere olduğunu belirten Oflaz, Amerikan Kültür Koleji’ne ise özel bir parantez açarak, koleje seçkin öğrencileri alacaklarını söyledi.

Oflaz; ‘Kayıtlarımız devam ediyor ama dolmak üzere. Çok ciddi bir teveccüh var. Özellikle inşaatımız bittikten sonra çok ciddi tepki ve kayıtlar aldık. Biz özellikle Amerikan Kültür Koleji’nin hiç reklamını yapmamıştık. Bu bizim özel bir okulumuz ve çok seçkin öğrenciler alacağız. Buradaki eğitim kalitemiz çok üst düzeyde olacak. Burada öğrenci sayısından ziyade kaliteli öğrenci ve kaliteli eğitimi yakalamanın peşindeyiz. Amerikan Kültür Koleji’ne şuanda büyük mutlulukla söylüyorum, çok büyük talep var. Çok büyük başka özel okullardan bize gelen öğrenci arkadaşlar var. İnşallah onları utandırmayacağız, mahcup etmeyeceğiz’ ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER