Gündem

?Onlar Bizim Çocuklarımız?

?Onlar Bizim Çocuklarımız?

?Onlar Bizim Çocuklarımız?
07-09-2013 17:14

Üniversite öğrencilerinin Sivas’ın ücretsiz turizm elçileri olduğunu belirten Köksal, kent esnafına seslendi. Köksal; ‘onlar bizim çocuklarımız, onlar bizim geleceklerimiz. Onlara, karşı tutum ve davranışlarına dikkat etsinler. Onlara bir ağabeylik, babalık yaparlarsa bu Sivas’ımıza ve esnafımıza büyük bir katkı sağlar’ dedi.

ERSAN ARSLAN

SESOB Başkanı Beşir Köksal, Cumhuriyet Üniversitesi’nin (CÜ) Sivas için çok önemli olduğunu söyledi. CÜ’de eğitim gören yaklaşık 40 bin öğrencinin eğitim-öğretim süresince Sivas’ta en iyi şekilde ağırlanması gerektiğinin belirten Köksal, bu noktada esnaf ve sanatkârlara da önemli görevler düştüğünü söyledi.

Köksal; ‘Üniversitemiz bizim için gerek sosyal yönden gerekse ekonomik yönden çok önemli. Özellikle esnaf ve sanatkâr için çok önemli. Çünkü bugün 40 bine yakın öğrencimiz var Cumhuriyet Üniversitesi’nde. Bu esnaf için büyük bir katkı. Onun için üniversite gerçektende çok önemli. Burada esnaf ve sanatkârımıza büyük görev düşüyor. Çünkü onlar bizim ücretsiz turizm elçimiz. Sivas’ımızda ne kadar rahat eder, esnafımızdan ne kadar memnun olurlarsa gittikleri, ilde, ilçede tabii ki bunları ifade eder ve söylerler. Bu da Sivas’ımıza bir değer kazandırır. Üniversitelerimizin açılışı, ülkemiz için, şehrimiz için hayırlı ve uğurlu olsun’ dedi.

‘AĞABEYLİK, BABALIK YAPIN’

Esnafların öğrencilere yaklaşımının çok önemli olduğunu belirten Köksal, esnafın öğrencilere ağabeylik ve babalık yapmasını istedi.

Köksal; ‘bizim de esnafımız gerçekten üniversite öğrencilerine karşı tutum ve davranışlarına dikkat etmeleri lazım, fiyatlara dikkat etmeleri lazım. Çünkü bizim en büyük gelir kaynağımız Cumhuriyet Üniversitesi ve artı bir de askeriyemiz var. Onun için esnaflardan rica ediyorum, onlar bizim çocuklarımız, onlar bizim geleceklerimiz. Onlara, karşı tutum ve davranışlarına dikkat etsinler. Onlara bir ağabeylik, babalık yaparlarsa bu Sivas’ımıza ve esnafımıza büyük bir katkı sağlar’ dedi.

Öğrencilere diğer illerdeki oda ve birliklerden yapılan yönlendirmeler doğrultusunda, gerek yurtlara yerleştirilmesinde gerekse de ev kiralamaları konusunda yardımcı olduklarını da belirten Köksal, sözlerini şu şekilde noktaladı:

‘Her ilde bizim birlik başkanlarımız, oda başkanlarımız var. Öğrencileri önce bize gönderiyorlar, biz onlara SESOB olarak gereke yurda yerleştirme, özel yurtlara yerleştirme, ev tutacaklarsa ev kiralama konusunda elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz.’ 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER