Gündem

?Bitirim Zeki? Başkana Seslendi

?Bitirim Zeki? Başkana Seslendi

?Bitirim Zeki? Başkana Seslendi
05-05-2014 23:40


Bankalar Caddesinde 47 yıldan beri küçük kulübesini ev ve işyeri olarak kullanan Bitim Zeki ‘47 yıldan beri aynı yerdeyim. Kulübe kuzeyde olduğu için hiç ısınmıyor. Üşüyorum, hastalıktan gözümü açamıyorum. Belediye Başkanımdan ricam biran önce yerimi değiştirsin’ dedi.

KEMAL ÇAĞLAYAN / ÖZEL HABER

Bir dönemin ünlü sanatçıları ile Yeşilçam filmlerinde kamera karşısına geçen 90 santimetre boyundaki ‘Bitirim Zeki’ lakaplı Zeki Keskin (67), hem evi hem iş yeri olan iki metrekarelik büfede, zor şartlarda, tek başına yaşam mücadelesini sürdürüyor.

İnşaat işçisi babasını aramak için köyünden şehre gelen ve babasını bulamayınca oturduğu çay bahçesinde hayatının seyri değişen Zeki Keskin, popüler oldukları dönemde el üstünde tutulan ancak yaşlandıklarında muhtaç duruma düşen Yeşilçam emektarlarının arasına kendisinin de girdiğini söyledi.

KAZA ŞÖHRETİ SÖNDÜRDÜ

Geçirdiği kazanın ardından şöhret basamaklarının ters döndüğünü ve ekmeğe muhtaç duruma düştüğünü dile getiren Bitirim Zeki, şimdi küçük barakasında yaşam savaşı veriyor. Hem iş yeri hemde ev olarak kullandığı iki metrekarelik yerin çok soğuk olduğunu, elektrik ocağı yakmaktan korktuğunu dile getiren Bitirim Zeki, Belediye Başkanı Sami Aydın’ın vakit geçirmeden kendisine destekçi olmasını bekliyor.

'BAŞKANIM YERİMİ DEĞİŞTİR'

İki metrekarelik ev ve iş yerinin kuzey tarafta olması sonucunda güneşe hasret kaldığını dile getiren Bitirim Zeki, Belediye Başkanı Sami Aydın’dan destek bekliyor. Belediye Başkanı Sami Aydın’a seslenen Zeki ‘Başkanım 47 yıldan beri aynı yerdeyim. Güneş’e hasret kaldım. Ayaklarım tutmaz oldu, bu yaştan sonra güneş görmek istiyorum. Benim yerimi değiştirin. İş yapamıyorum, soğuktan uyuyamıyorum. Üşüyorum başkanım, yerimi değiştirin ‘dedi

Bitirim Zeki’nin isteği karşısında Belediye Başkanı Sami Aydın’ın nasıl bir çözüm üreteceği ve kulübeyi nereye taşıtacağı merakla bekleniyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER