Gündem

Barut´a Sporculardan Ziyaret

Barut´a Sporculardan Ziyaret

Barut´a Sporculardan Ziyaret
25-06-2014 16:25


SPOR SERVİSİ

Ülkü Spor Kulübü Başkanı, kulüp yöneticileri ile minik sporculardan oluşan 40 kişilik heyet Vali Barut’u ziyaret etti.

Vali Dr. Hasan Canpolat toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette öğrenciler, Vali Âlim Barut’a merkezi yönetim ve Valilik makamıyla ilgili sorular sordu. Öğrencilere Valilik hakkında bilgi veren Vali Barut, meslek seçimi konusunda da tavsiyelerde bulundu.

‘VALİLİK, ULAŞILMAZ BİR MAKAM DEĞİLDİR’

Ziyarette yaptığı konuşmada minik sporcuların ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan ve Valilik makamıyla ilgili de öğrencilere bilgi veren Vali Âlim Barut; ‘Öncelikle hepinize hoş geldiniz diyorum. Vali, devletin temsilcisidir. Bizler, burada Cumhurbaşkanımızı temsil ederiz, o nedenle de araçlarımızda bayrak taşırız. Ayrıca her bakanlığın ayrı ayrı temsilcisiyiz. Bakanlıklar yazışmaları bizim aracılığımızla yapmaktadır. Bunların yanında Valinin en önemli görevi; huzur ve asayişi sağlamaktır. Valilik, ulaşılmaz bir makam değildir. Bunu gençlerimizin yakından görmesini istedim. Sizin yaşlarınızda iken Valilik makamı, bana da ulaşılmaz bir makam gibi geliyordu ama bugün ben buradayım. Yarın sizler de benim bulunduğum makamda olabilirsiniz. Hiçbir zaman kendinizi ve yapabileceklerinizi küçük görmeyiniz. İdeallerinizde ne varsa onu gerçekleştirmek için hayatınızı ona göre planlayınız. Büyük düşünün, hedeflerinizi yüksek tutunuz ve her zaman kendinize güvenin' ifadelerine yer verdi.

Öğrencilerle bir süre sohbet ederek onlara nasihatlerde bulunan Vali Barut, ziyaretin sonunda çocuklara kalem hediye etti ve ziyaretin anısına çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

GÖRME ENGELLİ SPORCULAR DA VALİYİ ZİYARET ETTİ

17-19 Haziran 2014 tarihleri arasında Aksaray İlinde Yapılan Türkiye Görme Engelliler Halter Şampiyonası'nda başarılı olan öğrenciler Vali Barut’u ziyaret ettiler.

Ziyarete Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Hasan Aykut, 17-19 Haziran 2014 tarihleri arasında Aksaray İlinde Yapılan Türkiye Görme Engelliler Halter Şampiyonasında Başarılı Olan İbrahim Geneş Görme Engelliler Spor Kulübü ve Sivas Engelliler Spor Kulübü Sporcuları ile Antrenörleri katıldı.

Vali Âlim Barut’un ziyaret esnasında yapmış olduğu konuşmada şunları söyledi;  ‘Sizler sadece engelleri aşmakla kalmadınız, başarılara imza atarak engellerin bir hiç olduğunu dünyaya gösterdiniz. Sizlerin bizlere verdiği gurur bu engelleri bir defa değil, binlerce defa aşacak niteliktedir. Çalışılınca, gayret gösterilince aşılmayacak bir engel yoktur. Bunun ispatı da sizin elinizdeki kupalar, boynunuzdaki madalyalardır. Çalışmalarınıza devam ederek, yeni başarılara imza atacağınızdan hiç şüphem yok. Bu nedenle Sivas’ımıza bu mutluluğu yaşattığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum’ dedi. Ziyaretin sonunda Vali Barut, başarılı olan öğrencilere altın hediye etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER