Gündem

Şehirde Kaç Kişiyiz?

Şehirde Kaç Kişiyiz?

Şehirde Kaç Kişiyiz?
29-04-2014 17:28


KEMAL ÇAĞLAYAN / ÖZEL HABER

Sivas’ın nüfusundaki belirsizlik yine gündeme geldi.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Sivas’ın merkez nüfusu 348.623 olarak belirlenirken, Sağlık Bakanlığının Sağlık-net sitesinde ise 355.999 olarak açıklandı. Sivas’a giriş tabelalarında ise durum daha da kötü. Sivas’ın nüfusu 318.000. Şimdi soruyoruz. Sivas’ın merkez nüfusu kaç. Sivas’ta kaç kişi yaşıyor.

3 AYRI AÇIKLAMA VE KARAYOLLARI TABELASI

Sivas’ın gerçek nüfusu ile ilgili olarak Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan istatistiki çalışma açıklandı ama bu açıklamanın doğrultusunda şehir girişlerinde bulunan ve halen üzerlerinde 318.000 yazan tabelalar  değiştirilmedi.

Sivas’ın nüfusu ile ilgili olarak TÜİK tarafından yapılan açıklamada şehir nüfusu 348.623 olarak belirlenirken, Sağlık Bakanlığının sitesi ‘sağlık-net’ de ise merkez nüfusu 355.999 olarak açıklandı.

SİVASLI SORUYOR

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan çalışma ile illerin yeni nüfuslarının belirlenmesinin ardından uzun süre geçmesine rağmen halen şehre giriş tabelalarında nüfusun olarak açıklanması şehirde yaşayanların kafalarını karıştırıyor. Sivaslı şehir nüfusunun gerçek rakamının biran önce açıklanmasını ve tabelaların düzeltilmesini bekliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER