Gündem

Kahvecilere Hijyen Anlatıldı

Kahvecilere Hijyen Anlatıldı

Kahvecilere Hijyen Anlatıldı
27-02-2014 22:32


OĞUZHAN SARZEP

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği öncülüğünde düzenlenen hijyen eğitimleri devam ediyor.

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği salonunda gerçekleştirilen eğitimlere kahvehane, çay ocakları, kafe işletmecileri, pansiyon ve otel işletmecileri ve çalışanları katıldı

 Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile yapılan hijyen eğitimleri Kahveciler, Kıraathaneciler ve İnternet Kafe İşletmecileri Esnaf Odası üyeleriyle devam etti.

Hijyen eğitimi öncesinde bir konuşma yapan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Şeker, Birlik Başkanı Beşir Köksal’ın şehir dışında olması nedeniyle eğitme katılamadığını belirterek, eğitimlerin esnaf açısından çok önemli olduğunu bu nedenle de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile işbirliği yaptıklarını söyledi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nihat Mazlum ise bu eğitimlerin önemli olduğunu belirterek, hijyen eğitimlerine katılmayanlara cezai müeyyide uygulanacağını söyledi. Portör muayenelerinin bundan sonra olmayacağını ve bu nedenle hijyen eğitimlerinin yapıldığına dikkat çeken Mazlum, 8 saatlik bu eğitimin esnaf ve sanatkar açısından önemine dikkat çekerek, temmuz ayına kadar belirlenen sektörlerde bu eğitimlerin tamamlanması gerektiğini kaydetti.

Slayt eşliğinde hijyen eğitiminin önemini anlatan Mazlum, işyeri temizliği, genel temizlik, çevre temizliği, insan temizliği, kıyafet temizliği, banyo temizliği, tuvalet temizliği, ağış ve diş temizliği, el temizliği, tırnak, ayak temizliği konularında yapılması gerekenleri anlattı.

Esnaflara uyarılarda da bulunan Mazlum, esnafların çalıştıkları yerlerde hijyen temizliği konusunda hassas olmalarını da istedi.

Eğitimin sonunda yapılan sınavda başarılı olanlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği onaylı hijyen eğitimi sertifikası alacak. Alınacak belgeler yapılan denetimlerde esnafları da rahatlatacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER