Gündem

Ekipler Lastik Denetiminde

Ekipler Lastik Denetiminde

Ekipler Lastik Denetiminde
10-12-2013 17:34


Kentte kar yağışının başlaması ile birilkte harekete geçen ekipler, denetimlerin yanı sıra sürücüleri kış döneminde dikkat etmeleri gereken hususlarda da uyardı.

RUHİ DEMİR

Sivas’ta trafik ekipleri, kar lastiği ve zincir uygulamalarını yoğunlaştırdı.

Kentte, kar yağışının başlaması ile birlikte Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin bulunduğu noktada uygulama yaparak sürücüleri uyaran ekipler, digital lastik diş derinliği ölçme cihazları ile otomobillerinin lastiklerinin kış şartlarına uygun olup olmadığını denetledi.

Sürücülere araçlarında zincir bulundurup bulundurmadıklarını soran ekipler, zincir kontrolü de yaptı.

Yapılan uygulamada onlarca araç durduran ekiplerin denetimlerinde araçların büyük çoğunluğunda kar tipi lastiklerin takılı olduğu ve zincir bulundurulduğu görüldü.

Ekipler denetimlerde şehir içi yolcu taşımacılığı yapan, halk otobüsleri, ticarit taksiler, yük taşımacılığı yapan araçlara ağırlık verdi. Denetimlerde durdurulan çok sayıda binek tipi otomobil de lastik ve zincir kontrolünden geçti.

Trafik ekipleri, belirli aralıklarla bu denetimlerin devam edeceğini belirterek, vatandaşların hem kendi can ve mal güvenlikleri hemde diğer vatandaşların can ve mal güvenlikleri için araçlarını kış şartlarına uygun hale getirmelerini istedi.

‘DENETİMLER SIK SIK YAPILMALI’

Trafik ekiplerinin gerçekleştirdiği uygulamaların son derece yerinde ve faydalı olduğunu belirten sürücüler ise, ‘Kışın güvenli bir sürüş için kullanılan lastiklerin kar tipi olması gerekiyor. Bu hem kendi can ve mal güvenliğimiz hemde diğer insanların can ve mal güvenliği için çok önemli. Bu tür denetimler vatandaşların bu konuda daha hassas ve duyarlı olmasını sağlıyor. Denetimlerin sık sık yapılması çok önemli’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER