Gündem

Eğitim Semineri Yapıldı

Eğitim Semineri Yapıldı

Eğitim Semineri Yapıldı
07-09-2013 17:16


Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin (SESOB) ev sahipliğinde birlik konferans salonunda gerçekleştirilen seminere Sivas, Tokat, Çorum ve Yozgat’tan, 50 bakanlık temsilcisi ve hükümet komiseri katıldı.

MUSTAFA IŞIK

2014 yılında yapılacak olan esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının genel kurul toplantılarında görev alacak Gümrük ve Ticaret Bakanlığı temsilcileri ve hükümet komiserleri ‘ne yönelik eğitim semineri Sivas’ta gerçekleştirildi.

Seminere Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mahmut Nimetoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hakkı Aygan ve SESOB Başkanı Beşir Köksal’da katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan seminerin açılış konuşmasını Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü daire başkanı Mahmut Nimetoğlu yaptı.

Ülke nüfusunun büyük bölümünü kapsayan, esnaf ve sanatkârların ekonominin temel taşını oluşturduğunu belirten Nimetoğlu, esnafların oluşturduğu kamu kurum niteliğinde olan esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının ise önemli sivil toplum kuruluşları olduğunu belirtti.

Bu kuruluşların genel kurullarının da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı için büyük önem taşıdığını belirten Nimetoğlu şu ifadeleri kullandı:

 ‘Bakanlığımızın ESBİS sisteminde Türkiye genelinde 1 milyon 560 bin 35 esnaf ve sanatkârın üyesi olduğu 3 bin 95 oda, 82 Birilk, 13 Federasyon ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu olmak üzere toplam 3 bin 191 esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşu bulunmaktadır.

Bu meslek kuruluşlarının 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları Kanunu çerçevesinde dört yılda bir gerçekleşen olağan genel kurulları bakanlığımız için büyük önem arz etmektedir.

 2014 yılında yapılacak olan esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşlarının genel kurul toplantılarının mevzuat ve gündem esasları içinde yapılması için bakanlık temsilcisi ve hükümet komiseri eğitimi düzenlenmiştir. 2014 yılında yapılacak olan genel kurullar bu eğitim programına iştirak eden ve sertifika alan personel gözetiminde yapılacaktır.’

Nimetoğlu’nun konuşmasının ardından Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf ve Sanatkârlar Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Hakkı Aygan tarafından, olağan ve olağan üstü genel kurul toplantıları ile ilgili seminer verildi.

Seminere Sivas, Tokat, Çorum ve Yozgat’tan, 50 bakanlık temsilcisi ve hükümet komiseri katıldı. Temsilci ve hükümet komiserlerinin eğitim seminerinin ardından sertifika alarak, 2014 yılında gerçekleştirilecek olan genel kurullarda görev yapacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER