Gündem

SİVAS HAVACILIKTA ATAĞA KALKTI

SİVAS HAVACILIKTA ATAĞA KALKTI

SİVAS HAVACILIKTA ATAĞA KALKTI
29-06-2017 09:38


Hayrullah AĞKAŞ

Türk Hava Kurumu (THK) Sivas Şube Başkanlığı görevine gelen Sebahattin Erbıyık, THK´nın yapısı ve ilimizdeki havacılık faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İlimizdeki gençlerin havacılığa büyük önem verdiğini kaydeden Erbıyık, ?2014 yılından bugüne kadar Sivas´ta iyi bir havacılık atmosferi var. 2014-2015-2016 ve 2017 yıllarında Türkiye genelinde hiçbir kupayı kaçırmadılar. En son Kırklareli´nde Uluslararası FAI tarafından düzenlenen bir yarışmada bu kez birinciliği Bulgarlara kaptırdık. Ancak ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinciler Sivas´tan çıktı. Altıncı yine Bulgar bir sporcu oldu. Daha alt sıralarda da İrlanda ve Uruguay yer aldı. Yani ilk 5´te birincilik hariç hepsi Sivas ekibi oldu? dedi.

Erbıyık, ?Biz ne kadar güçlü olursak, çocuklarımız da uluslararası platformlarda o kadar güçlü olurlar. Malzemeleri ne kadar güçlü olursa daha çok yarışma kazanırlar. Önemli olan çocuklarımızın önlerini açmak. Havacılık sektörü Dünyada en fazla gelişen sektördür. Uzay çalışmalarının büyük bir yoğunlukla yapıldığı dünyada bizim burada uzaydan habersiz kalmamız düşünülebilir mi? Eğer başımızın üzeri rahat değilse, bizlerde rahat değiliz. Onun için havacılık sektörünün Türkiye´de gelişmesine öncülük eden kurum Türk Hava Kurumu´dur? ifadelerini kullandı.

THK MİLLETTEN ALDIĞINI MİLLETE VERİR

Türk Hava Kurumu´nun milletten aldığını, millete veren bir kurum olduğunu belirten Erbıyık, ?Devletten her hangi bir gelirimiz yok. THK´nın tüzüğünde doğal Başkanı Cumhurbaşkanıdır. Yine tüzükte tabii üyelerimiz Bakanlar Kurulu´dur. Peki, THK´nın geliri ne? Fitre ve zekâttır. Geçmiş dönemlerde kurban derileri de topluyorduk? dedi.

Erbıyık şunları kaydetti:

?Bu yıl Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz´ın sayesinde okullarımıza fitre zarflarının gönderilmesine yardımcı oldu. Tüm okullarımıza fitre zarflarımızı dağıttık. Veren vermeyen herkesten Allah razı olsun. Hepsi toplandıktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğü´ne geliyor. Orada bir komisyon marifetiyle sayımı ve dökümü yapılacak. Ne kadar çıkarsa onu biz THK Genel Merkezi´ne göndereceğiz. Genel Merkezde bizim giderlerimizi karşılıyor.?

HİÇBİR ÜCRET TALEP ETMİYORUZ

Türk Hava Kurumu olarak düzenledikleri kurslarda çocuklara verilen malzemelerden ücret almadıkların belirten Erbıyık, ?Hiçbir şekilde kurs ücreti almıyoruz. İster yamaç paraşütü, ister diğer kurslar, isterse model uçak kurslarına girsin, hiçbir şekilde ücret talep etmiyoruz. Sadece uçmak isteyen çocuklarımızdan sağlık raporu istiyoruz. Öğrencilerimiz sadece bu rapora ücret ödüyorlar. Bunun dışında THK´ya gelen herkesin bütün masraflarını kurumumuz karşılıyor? ifadelerini kullandı.

HAVACILIK FAKÜLTESİ AÇILACAK

Geçmiş yıllarda zaman zaman gündeme gelen ancak arsa başta olmak birçok sıkıntı nedeniyle açılamayan ve sonrasında da rafa kaldırılan Havacılık Fakültesi hakkında da konuşan THK Şube Başkanı Erbıyık, ?İlimize yeni açılacak Üniversitede Havacılık Fakültesi de yer alacak. Bu konuda Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız´ın önemli katkıları oldu. Kendilerini ziyaret ettiğimizde yeni üniversitede Havacılık Fakültesi´nin de açılmasını teklif ettiklerini iletti? dedi.

Erbıyık şöyle devam etti:

?Diğer taraftan Sayın Valimiz Davut Gül de havacılık konusunda çok ilgili. Biz ilimizde Türk Hava Kurumu ile ilintili bir de Havacılık Kulübü kurduk. Bu kulübe de çok sayıda gencimiz üye oldu. Yine Belediye Başkanımız Sami Aydın´ın da önemli destekleri oldu. Doğa Koleji´nin arka tarafında 150 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde bir uçurma pisti yapacak. Bizim çocuklarımız yapılacak olan bu pistte kendi tasarladıkları model uçakları uçurabilecekler. Yine günümüzde radyo kumandalı uçaklar da piyasaya çıktı. Bunlara özellikle ilk ? orta ve lise düzeyindeki öğrencilerimiz çok meraklı. Bu öğrencilerimiz uçurtmalarını ve uçaklarını bu alanda uçurabilecekler. Hatta Türkiye genelinde bir yarışma alanı olarak bile kullanılabilecek. Bu çalışmalarda ilimiz için farklı bir atmosfer olacak.?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER