Gündem

Sivas İlk 10 Arasında

Sivas İlk 10 Arasında

Sivas İlk 10 Arasında
25-05-2019 07:00


FATİH TABUR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan "Okuryazarlık Seferberliği" kapsamında, okuma-yazma bilmeyen vatandaşlara en çok ulaşılan ve başarı sağlanan iller açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinasyonunda devam eden seferberliğin istatistiklerinden derlenen bilgilere göre, ülke genelinde okuma-yazma bilmeyen nüfusa en çok temas edilen ve başarı sağlanan iller sırasıyla Kocaeli, Diyarbakır, Gaziantep, Tokat, Bitlis, Elazığ, Antalya, Sivas, Giresun ve Çanakkale oldu.

Bakanlık verilerine göre, Kocaeli´nde 2017´de okuma yazma bilmeyen vatandaş sayısı 37 bin 881 olarak belirlenirken, 2018´de bu vatandaşların 35 bin 744´ü açılan okuma-yazma kurslarına katıldı. Böylelikle Kocaeli, okuma yazma bilmeyen nüfusun 94,3´üne ulaşılmasıyla Türkiye genelinde seferberlik kapsamında en çok okuma yazma öğretilen il oldu. Sivas´ta ise okuma yazma bilmeyen 30 bin 405 kişiden 13 bin 355´i  okuma yazma öğrendi.

Sivas, öte yandan Okuryazarlık Seferberliği çerçevesinde kurslara en fazla katılımın sağlandığı iller arasında da yer aldı.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER