Gündem

Sivaslı Kadın Esnaflar Müjde! Baciyan-ı Sivas Oluşturuldu!

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği bünyesinde bir ilk gerçekleştirilerek kadın esnafların da aktif olarak çalışmalarını sağlamak amacıyla Kadın Esnaf ve Sanatkarlar Kurulu (Baciyan-ı Sivas oluşturuldu.

Sivaslı Kadın Esnaflar Müjde! Baciyan-ı Sivas Oluşturuldu!
06-05-2024 13:57
SİVAS
İlknur Özdemir 
Kurulun oluşmasının ardından Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Kadın Esnaf ve Sanatkarlar kurulunun tanıtım toplantısı düzenlendi.
Taşevde gerçekleştirilen toplantıya Sivas Milletvekili Rukiye Genç Toy, Vali Yılmaz Şimşek’in eşi Çiğdem Olgun Şimşek, Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un eşi Lütfiye Uzun, Belediye Başkan Yardımcısı Esra Meran Uslu, Sesob Başkanı Hakan Demirgil ve eşi Fatma Demirgil, oda başkanları ile kurul üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Kadın Esnaf ve Sanatkarlar Kurulu Başkanı Büşra Pala, kurulun çalışmaları, işleyişi hakkında bilgi verdi.
Baciyan-ı Sivas, üst kuruluş olan Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliğinin himayelerinde, belirlenen misyon vizyon ve ilkeler doğrultusunda çalışmalar yürütecek olan, kadınlardan müteşekkil bir esnaf kuruluşu olduğunu kaydeden Paya, “Sivas Merkez ve İlçelerimizde, esnaf ve sanatkâr olarak aktif çalışan, kadın esnaf ve sanatkarlarımız arasında, girişimcilik kültürü oluşturmak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak, girişimcilik potansiyeli olan kadınları tespit etmek, düşünce, fikir ve projelerinin ticarileştirilmesi konusunda danışmanlık yapmak, girişimci kadınların esnaf olma süreçlerinde onlara her türlü desteği sağlamak, Bilgili, tecrübeli ve donanımlı lider kadın esnaflarımızın ortaya çıkmasını sağlamak, sayılarını artırmak ve iş/mesleki/kişisel gelişimlerine katkı sağlamak, Mesleğinde başarılı olmuş, işinde çalışkan, örnek gösterilen kadın esnaflarımızla buluşmak, onları ödüllendirmek, Geleceğin iş dünyasında, kadınların kendi ayakları üzerinde durabileceği, mesleki bilgilerini geliştirebilecekleri, rakipleri ile rekabet edebilecekleri fiziki ve teknolojik altyapı oluşturmaları yönünde, teorik ve pratik anlamda profesyonel destek almalarını sağlamak, Kadınların yeni bir meslek öğrenmeleri, mesleklerini geliştirmeleri ve meslekte ilerlemeleri konusunda eğitim, istihdam teşviklerinden faydalanılması için kamusal iş birliği sağlamak, Mesleğini ve sanatını öğrenirken, yine mesleğini ve sanatını icra ederken zorlanan, zorluk yaşayan kadınlarımıza her türlü desteği sağlamak, sorunlarını giderme ve çözüm üretme konusunda destekçi olmak istiyoruz. Bu amaç doğrultusunda çalışmalara start veriyoruz” dedi.
Pala, toplantılar, eğitimler, esnaf ziyaretleri, etkinlikler ve buluşmalar ile kadın esnaf ve sanatkarlarla her zaman dayanışma içerisinde olacaklarını dile getirerek, kurlun oluşmasında ve öncülük etmesinde katkı sağlayan., destek olan Sesob Başkanı Hakan Demirgil ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil ise , esnaf teşkilatı içerisinde Kadın Esnafların da bir araya gelecekleri, sorunlarını ve sıkıntılarını tartışabilecekleri bir kurul oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, bu kurulun Sivas ve ilçelerindeki kadın esnafların önünü açacağını ve katkı sağlayacağını vurguladı.
Türkiye genelinde ilk kez Sivas’ta gerçekleştirilen bu kurulun gurur verici olduğunu ifade eden AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Toy, “Kadın bir milletvekili olarak kadınlarımız her alanda yer alsın. Bugün bir kadın belediye başkan yardımcımız var. Artık Bacıyan-ı Sivas teşkilatımız var. Genç başkanlarımız ve kadınlarımız her yerde var olduğu sürece bizlerde onların sonuna kadar yanında yer alacağız ve destek olacağız. Biz inancımız ve gönül dünyamızda oluşan geleneğimiz gereği kadını ve erkeği ayrı tutmuyoruz. Her ikisi de hayatın içerisinde, çemberin içerisinde olduğu zaman kıymetliler. Biz bir feminizm duygusuyla kadınların her alanda olmasını istiyoruz değil, sadece hayatın içerisinde var olduğumuz da nasıl bir bereket kazandıracağımızın farkında olunmasını istiyoruz. Kısacası çemberin dışında kalmak istemiyoruz. Sözü güçlü, gücü tesirli bir ülke için kadınlarımızın da güçlü olması gerektiğinin farkındayız. Güçlü kadın, güçlü aile, güçlü toplum sloganıyla inşallah Sivas'ta güzel işler yapacağımıza inanıyorum. Sivas’ta öncülük yaparak bu kurulu kazandıran SESOB Başkanı Hakan Demirgil başkanımıza da teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın destekleriyle  kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Toplantının sonunda Baciyan-ı Sivas Kadınlar Kurulu üyeleri tanıştıktan sonra görüş alışverişinde bulundu. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER