Gündem

Madımak lokumlandı

Madımak lokumlandı

Madımak lokumlandı
08-07-2013 08:17


RUHİ DEMİR
Doğu Şekerleme sahibi Halim Gündoğdu, yerli bir firma olarak Sivas’ta yıllardır kaliteli bir üretimden elde ettikleri mamulleri halka sunduklarını ifade ederek, katkısız lokum, şekerleme ve helvada da bir ilki yaptıklarını söyledi.
Sivas’ın kendine has özellikleriyle güzel bir Anadolu şehri ünvanını taşıdığını belirten Gündoğdu, tarihi eserleriyle büyük önem taşıyan kentin mutfağıyla da çok zengin olduğunu söyledi. Sivas yemeklerinin en başında gelen ve dışarıdan gelen insanların merakla tattığı madımak çorbasının da Sivas’a özgü bir yemek olduğunu ve bunun adını duyurmak için bugüne kadar fazla bir çalışma yapılmadığını belirten Gündoğdu, ‘Biz alanımızda madımağın adını nasıl duyururuz diye düşündük ve madımak lokumu yapmaya karar verdik. Uzun bir çalışmanın ardından madımak lokumunun tesislerimizde ilk çalışmalarını yaptık. Numune olarak hazırladığımız ilk ürünleri hazırladıktan sonra insanlarımızın bu konudaki düşüncelerini ve fikirlerini aldık. Daha sonra ise seri üretime başladık’ dedi.
5 ile 8 lira arasında değişen fiyatlarla 15 çeşit katkısız lokumu bugüne kadar halka sunduklarını ifade eden Gündoğdu, madımak lokumunun alışılagelmiş bütün lokumlardan daha fazla bir ilgi gördüğünü söyledi.
HEDİYELİKTE İLK TERCİH
Gündoğdu, firmalarına bugüne kadar hediyelik lokum ve şekerleme gibi ürün almak için gelen vatandaşların madımak lokumunu duyunca ilk tercihini bu yönde kullandığını ifade ederek, ‘İnsanlarımız az duyulmuş ve az bilinen ürünleri hediye etmeyi, tattırmayı daha çok istiyor. İşyerimize gelen vatandaşlarımız madımak lokumunu duyunca başka hiçbir yerde bulunmadığı için tercihini madımak lokumundan yana kullanıyor. Kız istemeye giderken dahi vatandaşlarımız hediyelik paketine madımak lokumunu ilave ettiriyor’ dedi.
Gündoğdu, Sivas’a özgü yeni tatları vatandaşlara sunmak için çeşitli çalışmalarda bulunacaklarını da kaydetti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER