Gündem

Babası Ezanı Duyabilsin Diye Özel Hat Çekti

Babası Ezanı Duyabilsin Diye Özel Hat Çekti

Babası Ezanı Duyabilsin Diye Özel Hat Çekti
13-01-2014 17:25


HABER MERKEZİ

Ulaş ilçesinde yaşayan Musa Özbek, işitme zorluğu çeken 82 yaşındaki babasının ezanı duyabilmesi için yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki camiden evlerinin önündeki elektrik direğine kablo hattı çekip, ses sistemi kurdu.

Yeşilyurt  Mahallesi'nde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan 7 çocuk babası Musa Özbek (58),  yaptığı açıklamada, babası Hamit Özbek'in yaşlılık ve işitme problemi nedeniyle ezanı duymakta zorlandığını söyledi.

Bu soruna çözüm bulmak için arayış içerisine girdiklerini belirten Özbek, zor duyan babası için camiden bir kilometre ilerideki evlerine ses sistemi kurmaya karar verdiğini ifade ederek, 'Bin metre kablo ve iki motor aldık. Kendi imkanlarımızla hattı çekip motoru kurduk. Motorun biri minarede, biri de bizim evin önündeki hoparlörde takılı. Motorlar için de yaklaşık 300 lira harcama yaptık. Ezanı yaklaşık 9 yıldır kesinti olmadan bu sistemle rahatça dinliyoruz' diye konuştu.

Hattı çekmek için gerekli izinleri aldıklarını ifade eden Özbek, komşularının da bu durumdan memnun kaldığını söyledi.

Elinden geldiğince babasının hayır duasını almaya, ona ikramda bulunmaya çalıştığını dile getiren Özbek, 'İnşallah, gelecek kuşak da böyle düşünceli olur' dedi.

'ALLAH HERKESE BÖYLE EVLAT NASİP ETSİN'

Baba Hamit Özbek ise dizleri ağrıdığı için camiye gidemediğini ve işitme problemi olduğunu belirterek, 'Oğlum camiden hat çekerek hoparlör alıp taktırdı. Şimdi, ezanı aynı dakikada duyuyorum, namazımı vaktinde kılıyorum. Oğluma çok teşekkür ediyorum. Allah işini rast getirsin. Allah herkese böyle evlat nasip etsin' şeklinde konuştu.

Özbek, odasının penceresinden ezanı dinlemekten dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER