Gündem

?Belediye Başkanı Sivas´ın Her Şeyidir?

?Belediye Başkanı Sivas´ın Her Şeyidir?

?Belediye Başkanı Sivas´ın Her Şeyidir?
05-11-2013 17:03


Bu görev koca bir şehrin, 350 bin insanın vebalinin yüklenilmesidir. Sivas Belediye Başkanı Sivas’ın temsil gücüdür, hizmetin adıdır, sığınılacak limanıdır, hoş görü makamıdır, emanet makamıdır. Kısacası belediye başkanı Sivas’ın her şeyidir’ dedi.

ERSAN ARSLAN

AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı Maden Mühendisi Necaattin Çelik, basın mensupları ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Çelik, Sivas Belediyesi Selçuklu Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltı programında aday adaylığı ve Sivas’a dair hedefleri hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.

Sivas’a hizmet etmek için aday adayı olduğunu belirten Çelik, Belediye Başkanı olması halinde hedefinin teslim aldığı bayrağı daha yukarılara taşımak olduğunu söyledi.

‘ÖZ BE ÖZ SİVASLIYIM’

Sivas’ı çok sevdiğini, üniversite eğitimi ve askerlik görevi dışında Sivas’ta yaşadığını belirten Çelik, ticari faaliyetlerini de Sivas merkezli olarak sürdürdüğünü söyledi.

Öz be öz Sivaslı olduğunun altını çizen Çelik; ‘Demokrasinin vazgeçilmezi olan yepyeni bir yerel seçim sürecine girmiş bulunmaktayız. Bu vesileyle bir dünya lideri olan Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bizden önceki arkadaşlarımızın taşıdığı bayrağı devralmak ve çok daha ilerilere taşımak için Sivas belediye başkanlığına AK Parti’den aday adaylığımı açıkladım.

Bu şehir doğduğum,  doyduğum şehir. Bu şehrin güzelliklerini de sorunlarını da çocukluğumda, gençliğimde ve iş hayatımda yaşayarak öğrendim. Öz be öz Sivaslıyım ve Sivaslı olmaktan da gurur duyuyorum.

Ben Sivas’ta doğdum. İlk, orta ve liseyi Sivas’ta, yüksek öğrenimimi Eskişehir Devlet Mühendislik Mimarlık akademisinde tamamladım. Askerlik görevim ve yüksek öğrenimim hariç Sivas merkezli yaşadım’ ifadelerini kullandı.

Kendisine dair bilgileri de basın mensupları ile paylaşan AK Parti Sivas Belediye Başkan Aday Adayı iş adamı Necaattin Çelik, bugüne kadar birçok sivil toplum kuruluşunda görev yaptığını söyledi.

Çelik, şu şekilde konuştu:

‘Sivas Organize Sanayi Bölgesinde ilk yatırım yapan firmalardan birinin kurucusuyum, ama sanayici olmam hasebiyle Türkiye’nin tamamı ve dünyada birçok ülkede bulundum. Merkezi Sivas olan firmamız halen Hindistan, İstanbul ve İzmir’de üretim yapmaktadır. Bu işletmelerimiz Amerika başta olmak üzere dünyada birçok ülkeye ithalat ve ihracat yapmaktadır.

Öğrencilik yıllarımda birçok öğrenci derneğinde faal görevler aldım. İş hayatım sürecinde de Sivas’ta birçok sivil toplum kuruluşunda görev yaptım. Bunlardan bazıları Sivas Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeliği, Kemalettin İbni Hümam Vakfı mütevelli heyet üyeliği, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı mütevelli heyet üyeliği, organize sanayi bölgesi yönetim kurulu üyeliği ve AK Parti il başkan yardımcılığı görevleridir.’

‘ASKER ARKADAŞIYIZ’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile olan gönül bağının oldukça eski yıllara dayandığını belirten Çelik, Askerlik görevini de Başbakan Erdoğan ile birlikte yaptıklarını söyledi.

Sivas’a hizmet etmek için bu yola çıktığının altını ısrarla çizen Çelik, belediye başkanlığının ciddi bir görev olduğunu, bu sorumluluğu bilerek bu önemli göreve talip olduğunu söyledi.

Çelik; ‘Dünya lideri olan Başbakanımız, AK Parti Genel Başkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilikteki başarılarını ve unutulmaz eserlerini anlatmaya gerek yok. 1970’li yıllara dayanan ve gönül bağımız olan sayın başbakanımızla askerlik görevimizi birlikte ifa ettik.

Bu şehrin daha güzel daha çağdaş daha yaşanabilir bir şehir olması için daha fazla hizmete ve gayrete ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sivas’a hizmet trendini yükseltmek ve güzel şehrimizi güzel günlere, hak ettiği yerlere ulaşmasında sorumluluk almayı kendime bir vazife bildim.

Belediye başkanlığı ciddi bir görev, bu görev sorumluluk ister. Bu görev koca bir şehrin, 350 bin insanın vebalinin yüklenilmesidir. Sivas Belediye Başkanı Sivas’ın temsil gücüdür, hizmetin adıdır, sığınılacak limanıdır, hoş görü makamıdır, emanet makamıdır. Kısacası belediye başkanı Sivas’ın her şeyidir. Ben bu sorumlulukları bilerek, bu yükü bilerek bu göreve talip oldum. Sivas’ı mahalle mahalle, cadde cadde, sokak sokak biliyorum. Çünkü bu şehirde yaşıyorum. Sivas’ın ciddi projelere ihtiyacı olduğunu, gelişme potansiyelinin yüksek olduğunu biliyorum. Sivaslı bir iş adamı olarak bu potansiyeli hızla harekete geçirip zaman kaybetmeden kalkınmış, gelişmiş, modern bir Sivas amacımdır.

Göreve geldiğimde mesai merhumu tanımadan tüm mesaimi Sivas’a ve Sivaslıya vereceğim. İşi ehline vereceğim. Adil olacağım. Kaynakları rantabl kullanacağım, israf etmeyeceğim. Kendine değil kentine çalışan bir başkan olacağım. Bu konuda partimin desteği halkımın sağduyusu rehberim olacak’ ifadelerini kullandı.

Çelik, daha sonra basın mensupları ile kente dair fikir alışverişinde bulundu. Kentin öncelikleri ve yapılması gereken çalışmalarla ilgili düşüncelerini dile getiren Çelik, bazı konularda ise basın mensuplarından görüş aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER