Gündem

?Dayanışmamızı Güçlendirmeliyiz?

?Dayanışmamızı Güçlendirmeliyiz?

?Dayanışmamızı Güçlendirmeliyiz?
11-05-2014 16:03


ERSAN ARSLAN / ÖZEL HABER

Sivas Hizmet Vakfı 14. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.

İl Genel Meclisi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurula Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve vakıf Mütevelli Heyeti Üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan Genel Kurul’da, divan başkanlığını Vakıf Yönetim Kurulu üyesi,  Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil yaptı.

‘DAYANIŞMAMIZI

GÜÇLENDİRMELİYİZ’

Genel Kurulda konuşan Sivas Valisi Alim Barut, birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

Vali Barut; ‘Birbirimize karşı hoşgörümüzün tohumları ve en güzel misalleri Sivas’ın uzak ve yakın tarihinde mevcuttur. Bu güzel örneklerden hareketle dayanışmamızı ve beraberliğimizi güçlendirmemiz gerekiyor. Başka şehirlerde hatta yabancı ülkelerde kendilerine yeni hayatlar kuran hemşerilerimiz, gayret edildiği ve istenildiği takdirde nelerin başarılabileceğini bize gösteriyorlar. Aynı isteği, aynı iradeyi, Sivas dâhilinde çoğaltarak göstermeli, Güzel Sivas’ımızı herkesin yaşamak istediği standartlara kavuşturmalıyız.

Esas olarak Sivas’a hizmet için kurulan bu vakfın değerli üyelerinin, Sivaslı olmaktan kaynaklanan iftiharları ve sorumlulukları da yüksektir. Bir gönüllü teşekkülün mensupları olarak hem ilimizi temsil hem de ona hizmet noktasında çok daha ileride olmalıyız. Meselelerimize ortak bakış açıları geliştirmek, dertlerimize el birliği ile çareler üretmek ve daha güzel bir geleceğe doğru müspet adımlar atmak için Sivas Hizmet Vakfı çok uygun bir zemindir.

Cumhuriyetin temellerinin atıldığı şehir olan Sivas, muhteşem bir tarihi ve beşeri potansiyele sahiptir. Bize düşen bu potansiyeli realize etmek ve doğru zamanda doğru atımlar atarak ilimizi her alanda ileriye taşımaktır’ ifadelerini kullandı.

YÖNETİM VE DENETİM

KURULLARI SEÇİLDİ…

Toplantıda, gündem gereği Vakıf Genel Sekreteri Sadettin Doğan tarafından 2012-2013 yılları faaliyet raporları, 2012-2013 yılları bilanço ve gelir gider tabloları ile yine aynı yıllara ait denetim kurulu faaliyet raporları okunarak kabul edildi. Yine 2012-2013 yıllarına ait, yönetim ve denetim kurullarının ibra edildi ve 2013-2014 yıllarına ait tahmini bütçeler görüşülerek kabul edildi.

Yönetim ve denetim kurullarının seçiminin yapıldığı genel kurulda boşalan mütevelli heyeti üyeliklerine 6 yeni üye seçildi. Vakıf Mütevelli Heyeti üyeliklerine oybirliği ile Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Yıldırım, İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata, CÜ Vakfı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ertan Buyruk, Belediye Başkan Yardımcısı Naci Süha, İşadamı Göksel Aras seçildi.

Kapalı oy ile gerçekleştirilen Yönetim Kurulu seçimlerine ise tek liste ile gidildi. Sivas Valisi Alim Barut Başkanlığındaki liste ile Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, TSO Başkanı Osman Yıldırım, İş Adamı Zihni Taştan, SESOB Başkanı Beşir Köksal, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Yüksel Demirgil, Ünal Fırat ve Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Fikret Ünsal, Eczacılar Odası Başkanı Uğur Akkuş seçildi.

Denetim Kurulu Asil üyeliklerine ise, iş adamları İsmet İzmirli, Uğur Ateş ve Şemsettin Yolalan seçildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER