Gündem

Doğal Gaz İçin Süre Daralıyor

Doğal Gaz İçin Süre Daralıyor

Doğal Gaz İçin Süre Daralıyor
21-10-2013 17:41


Sivas’ta doğal gaz bekleyen 5 ilçe için, başvuru süresinde sona gelindi. 28 Ekim’de sona erecek abonelik başvuruluları doğrultusunda ilçelerin doğal gaz planlaması yapılacak. Nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçeleri kapsayan çalışma için, ilçelerin elektrik abone sayısının yüzde 60’ının üzerinde başvuru yapılması gerekiyor.

MUSTAFA IŞIK / ÖZEL HABER

Sivas’ta nüfusu 10 bini geçen ilçelere doğal gaz bağlanması konusunda başvurular için belirlenen süre 28 Ekimde sona eriyor. Divriği, Gemerek, Gürün, Kangal ve Zara ilçelerini kapsayacak uygulamadan Türkiye genelinde 60 ilçe faydalanacak.

Divriği’de, abonelik başvuru sayısı 1000’e ulaşırken ilçenin doğalgaz planlamasına dâhil olabilmesi için bin 900’ün üzerinde daha başvuruda bulunulması gerekiyor.  Divriği Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, ilçedeki başvuru sayısının beklentilerinin çok çok altında olduğunu ve bu durumun kendilerini üzdüğünü belirtti. Divriği’nin doğal gaz gibi önemli bir nimetten yoksun kalmasını istemediklerini belirten Kaya, abonelik için son başvuru tarihinin 28 Ekim olduğunu belirterek, ilçe halkının bu süreyi iyi değerlendirmesini istedi.

Bu kapsamdaki her ilçenin elektrik abone sayısının yüzde 60’ı oranında başvuru alması gerektiğini belirten Kaya, Divriği’de 2 bin 900 kişinin başvuru yapması gerektiğini, şuana kadar 1000 kişinin başvuru yaptığını söyledi.

İlçe halkından, bu fırsatı değerlendirmelerini isteyen Kaya, şu şekilde konuştu:

‘İlçemizdeki elektrik abonesi sayısının yüzde 60’ının doğal gaz aboneliği için müracaat etmesi lazım. Bu rakam bizde 2 bin 870 ama biz onu 2 bin 900 olarak aldık. Şuan ki başvuru sayısı 1000, bunun 2 bin 900’e ulaşması lazım. Başvuru için 28 Ekim son tarih. Bakanlar Kurulu kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonraki 6 ay içerisinde bu başvuruların gerçekleşmesi gerekiyor. Yani 28 Ekim itibariyle 2 bin 900 rakamına ulaşmamız lazım.

İnsanlar biraz da herhalde başkasını bekliyor. Ne de olsa rakam tutulur ben de gelir o zaman abone olurum düşüncesi var. İnsanlarımız biraz duyarsız kaldı ve bende üzülüyorum açıkçası. Doğal gaz bir ilçe için büyük bir nimet. İlçemizin nüfusu da yaşlı ve insanlarımız rahat edecek.

Ben Bayram tatilinde dışarıdaydım. Soruyorum aylık 12-14 lira şeklinde bir tutar geliyor, burada bir tüpe sadece mutfakta 80 lira veriliyor. İnsanlarımızın koşarak gelmesi lazım. Bizim de beklentimiz o yönde. Belki bu hafta bu havayı yakalarız umudundayım. Bir de kış ve çoğu kişi, Ankara’da İstanbul’da… Meskeni kirada olan çok fazla kişi var. Bu durum biraz bizim de umudumuzu kırıyor ama çalışıyoruz. İnşallah bu sayıyı yakalarız.

Bu fırsatı ilçe olarak kesinlikle kaçırmamamız gerekiyor. Hem yaşlılarımız hem çevre temizliği hem de rahatlık açısından çok güzel bir nimet. Bu fırsatı değerlendirelim ve mutlaka abone olalım. Yarın komşularımız doğal gaz kullanırken bizler pişmanlık hissedeceğiz muhtemelen. O yüzden zamanında en iyi şekilde karar verip yardımcı olalım ve bu abone sayısını yakalayalım.’

ABONELİK BEDELİ 335 LİRA

Sivas’ta bu kapsamda 5 ilçe bulunduğunu, Divriği, Zara, Kangal, Gürün ve Gemerek’in, 28 Ekim’e kadar abone sayısını yakalaması gerektiğini belirten Kaya, abonelik bedelinin ise 335 lira olduğunu belirtti.

BOTAŞ’ın doğal gaz planlamasını bu rakamlar üzerinden yapacağını belirten Kaya; ‘Bakanlar Kurulu’nun inisiyatifi ile çıktı bu. Bunun planlamasını BOTAŞ yapacak. Şirketin burada bu rakamı bir görmesi lazım. Kaç tane ilçe var, hangi ilçeler var. Maliyeti bir görmek isteyecekler tabi ki.

Nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçeleri kapsıyor bu. Bu kapsama giren Divriği, Zara, Kangal, Gürün ve Gemerek var. Bu ilçelerdeki elektrik abonesi sayısının yüzde 60’ının üzerinde başvuru olması lazım. 335 lira da başvuru bedeli var. Türkiye’de nüfusu 10 bini geçen bütün ilçeler için son tarih 28 Ekim’ dedi.

Bu kapsamda doğal gaz bağlanması planlanan Sivas’taki 5 ilçenin abone başvuruları için gerekli sayıya 28 Ekim tarihine kadar ulaşması gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER