Gündem

Konferansla Stres Attılar

Konferansla Stres Attılar

Konferansla Stres Attılar
05-05-2014 23:35


Sivas Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası’nın (SMMMO) düzenlediği programda, Eğitim Uzmanı ve Aile Terapisti, yazar Selahattin Yaylamaz, konferans verdi.

HABER MERKEZİ

Sivas’ta, serbest muhasebeci ve mali müşavirler, ‘Coşku Dolu Yaşam ve Stresten Arınma’ konferansı ile stres attı.

SMMMO Konferans salonunda gerçekleştirilen programa meslek mensupları yoğun ilgi gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan SMMMO Başkanı Hasan Coşkun Erkmen, yoğun bir iş temposunun geçirdiklerini ve bu temponun devam ettiğini belirterek, bu süreçte oluşan stres ve yorgunluk karşısında böyle bir program gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Erkmen; ‘Sürekli olarak yapmış olduğumuz mutat işlerin yanı sıra gelir ve kurumlar vergisi beyanları bizleri tamamen yordu ve strese soktu. Kurumlar vergisi bitince ‘rahatladık’ dedik ama ne mümkün. Bizleri geçici vergi ve mükellef bilgi bildirim formları bekliyor. Yorgunluk ve stres yine devam edecek. Bizler bu mesleği icra ettikçe bu sıkıntıları sürekli çekeceğiz herhalde. Kaderimiz diyelim.

Bütün bunlar yaşanırken bizlerde yönetim ve oda çalışanları olarak ne yapabiliriz diye düşündük ve meslektaşlarımızı biraz olsun rahatlatmak, yorgunluklarını atarak yeni döneme dinlenmiş sıkıntılarından biraz olsun uzaklaşmış olarak başlamaları açısından ‘Coşku Dolu Yaşam ve Stresten Arınma’ konulu bir konferans düzenlemeye karar verdik.

Konferansı verecek Selahattin Yaylamaz hocamızı kısa bir süre önce tanıdım. Kendisi alanında gerçekten uzman… Ben hocamızı bir saat kadar dinleyebildim ama bu bir saatlik süre bile benim hayatımda çok önemli değişikliklere sebep oldu.

Katıldığım konferansın konusu hızlı okuma ile ilgiliydi. Daha sonra hocamızın hızlı okuma adlı kitabını aldım ve okudum. Okudukça eksiklerimi daha iyi gördüm. O güne kadar işin doğrusu kitap okumayı çok sevmezdim ama şimdi her fırsatta okumaya can atıyorum ve kişinin kitap okudukça kendisini ve çevresini daha iyi tanıdığını anladım. Bu konuda hocama çok teşekkür ediyor, minnetlerimi sunuyorum.

Amacımız sizlere en güzel şekilde hizmet vermek. Ben kurullarım ve oda çalışanlarımız buna daima hazırız ve her konuda yanınızdayız. Ayrıca bizlerin çalışmalarına ışık tutması açısından düşünce ve fikirlerinizi her zaman bana ve yönetim kurulu arkadaşlarıma iletebilir ve benimle görüşebilirsiniz’ ifadelerini kullandı.

‘FİDAN DİKECEĞİZ’

Erkmen, ayrıca 10 Mayıs’ta gerçekleştirecekleri fidan dikme etkinliği hakkında da bilgi verdi. Erkmen, ‘10 Mayıs Cumartesi günü sultan şehrimiz Sivas’ımızı yeşillendirmek adına oda olarak sizlerin katkılarıyla havaalanı yolu üzerinde bulunan orman yeri alanına fidan dikeceğiz. Bu konuyla ilgili bilgileri odamız veb sitesinde görebilirsiniz’ dedi.

KONFERANSTA STRES ATTILAR…

Erkmen’in konuşmasının ardından Eğitim Uzmanı ve Aile Terapisti, yazar Selahattin Yaylamaz, ‘Coşku Dolu Yaşam ve Stresten Arınma’ konulu konferans verdi.

Anlattığı konularda salondakilerin katılımı ile çeşitli örnekler veren ve sürekli diyalog içinde olan Yaylamaz, esprili üslubu ve keyifli anlatımı ile katılımcıların keyifli anlar yaşamasını sağladı. Yoğun iş temposundan biraz olsun uzaklaşan meslek mensupları Yaylamaz’ın konferansı ile stres attı.

Yaylamaz, konferansta; ‘Yaşam Kalitemizi büyük ölçüde ve olumsuz etkileyen stresten arınmak ve ruhumuzu canlandırmamız mümkün mü?’, ‘Hayata uygulanabilecek bazı ufak değişiklikler yaşantımızda büyük önemli değişimler yaratabilir mi?’, ‘Olaylara çok yönlü bakmaya çalışmak nedenlere takılmadan çözüm odaklı düşünmeye çalışmak yaşanan olaylardan bir ders çıkarmak psikolojinin stresten arınmasına yardımcı olacak mı?’ gibi sorulara cevap verdi. Yaylamaz, bu ve benzeri konularda önemli paylaşımlarda bulundu.

Yaylamaz konferansın ardından meslek mensupları için kitaplarını imzaladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER