Gündem

Son Gün 31 Aralık

Son Gün 31 Aralık

Son Gün 31 Aralık
19-12-2013 23:54


MUSTAFA IŞIK

TOKİ’nin satışa çıkardığı Kangal Çetinkaya’da 72, Gölova’da ise  1 adet konut satışı için başvuru süresi 31 Aralık’ta sona erecek. Açıktan satış yöntemi ile gerçekleştirilecek satışlar için istekliler 31 Aralık’a kadar başvuruda bulunabilecek.

Sivas Gölova 1. Etap projesi kapsamındaki konutların satış işlemleri 25 Aralık’ta başlayacak. Satış işlemleri Ziraat Bankası aracılığıyla yürütülecek ve Temerküz Şube Suşehri Şubesi olacak. Açık Satış Yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutun başvuruları, 25 - 31 Aralık 2013 tarihleri arasında ilgili bankanın Şubeleri tarafından kabul edilecek.

F Tipi 81,52 metrekare 2+1 daire için 71 bin 712 lira fiyat belirlendi. Konut 4 bin TL peşinat, 180 ay vade 376 lira 18 kuruşluk başlangıç taksidi ile satışa sunulacak.

KANGAL’DA 72 KONUT…

TOKİ’nin Kangal’da inşa ettiği Çetinkaya Alt Gelir Grubu’ndaki 72 adet konut için ise süre işliyor. Bu konutlar için ise Başvuru işlemleri Ziraat Bankası Kangal Şubesince yürütülecek. Konut başvurusunda bulunacak vatandaşlar 4 bin TL peşinat yatıracak. Konutlar için 240 ay vade, en düşük 178,5 TL, en yüksek 229,48 TL’lik başlangıç taksitleri uygulanacak.

TOKİ tarafından yapılan duyuruya göre, sözleşme bedeli üzerinden binde beş banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden binde beş BSMV satış sırasında bankaca tahsil edilecek.

Konut alıcıları, konutun 4.000 TL tutarındaki peşinat miktarını 31 Aralık 2013 tarihine kadar

T.C  Ziraat Bankası A.Ş Kangal Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacak.

Borç bakiyesi, 4.000 TL peşinat 240 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecek. Borç bakiyesi

ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı, Türkiye İstatistik Kurumunca belirlenen TÜFE ve ÜFE oranlarından en düşük olana göre belirlenecek oranda artırılacak. Şehit Aileleri, Maluller

(Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimleri hariç bu kapsamın dışında tutulacak. Taksit ödemeleri teslim tarihini takip eden ay itibariye tahsil edilecektir.

İlk altı aylık dönemsel artış teslim tarihine göre İdarece belirlenecek. Şehit Aileleri, Maluller (Terör Malulleri) ile Dul ve Yetimlerinde; konutlar, 4.000 TL peşin 240 ay vadeli sabit taksit ödemeli ve taksit başlangıçları teslimli satış olacağından sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlayacak şekilde satılacak.

Konut alıcıları, satışa sunulan konutlarla ilgili tüm bilgi ve başvuru şartları www.toki.gov.tr internet sitesindeki 'satış&teslim’ bölümünden ulaşabilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER