Gündem

Her Şey Takımda Kalmak İçin

Her Şey Takımda Kalmak İçin

Her Şey Takımda Kalmak İçin
26-12-2013 15:59


Ablasının izinden giden Selda da Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nü bitirdikten sonra aynı üniversitede eğitim hayatına devam ederek takımda kalmayı planlıyor

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Bayan Voleybol Takımı'nda forma giyen iki kardeş, voleybol tutkuları ve azimleriyle çevresindekilerin takdirini topluyor.

Seda (23) ve Selda Yıldız (21) kardeşler, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunca düzenlenen Üniversitelerarası Voleybol 2. Ligi'nde CÜ'yü temsil eden voleybol takımında forma giyiyor. Antrenör Gökhan Sınırkavak'ın kadroda vazgeçilmezleri olan Yıldız kardeşler, takımın başarısı için ter döküyor.

CÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Spor Yöneticiliği Bölümü'nden geçen yıl mezun olan ve takımda kalabilmek için yeniden sınava girerek aynı üniversitede 2 yıllık Çağrı Merkezi Hizmetleri Bölümü'nü kazanan Seda, kardeşi Selda ile takıma güç katıyor.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Selda da ablasının izinden gidiyor. CÜ ekibinin kaptanlığını yapan Selda, bölümden mezun olduktan sonra aynı yüksekokulda eğitim hayatına devam ederek takımda kalmayı planlıyor.

Seda Yıldız, yaptığı açıklamada, yaklaşık 14 yıldır voleybol oynadığını belirterek, 6 senedir de kardeşi Selda ile aynı takımlarda forma giydiğini ifade etti. Takımın ikinci kaptanı olduğunu ayrıca kentte voleybol maçlarında hakem olarak görev aldığını söyleyen Yıldız, voleybolu çok sevdiğini dile getirdi.

Yıldız, ailesinin de kendilerini desteklediğini belirtti.

Selda Yıldız ise ilkokul 3. sınıfa giderken ablasının antrenmanlarını izlediğini ve antrenörünün teklifiyle voleybola başladığını söyledi.

Yaklaşık 12 yıldır voleybolla uğraştığını belirten Yıldız, 'Sporcu bir aileden geliyoruz. 5 kardeşiz ve 4'ümüz sporla ilgileniyoruz' dedi.

Ablasıyla lisede ve üniversitede aynı takımda forma giydiğini anlatan Yıldız, 'Güzel ve keyifli bir durum, iyi de geçiniyoruz. Ben takım kaptanıyım, ablam ikinci kaptan. Pasör olarak takımı yönlendiriyorum' diye konuştu.

Antrenörlük Eğitimi Bölümü'nden mezun olduktan sonra takımda kalabilmek için özel yetenek sınavına girerek Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü'nde eğitim görmeyi planlandığını ifade eden Yıldız, bazı derslerden muaf olarak 2 yıl bu bölümde eğitimini sürdürmeyi düşündüğünü söyledi.

Yıldız, gelecekte voleybol antrenörlüğü yapmak istediğini sözlerine ekledi.

ANTRENÖR SINIRKAVAK'TAN YILDIZ KARDEŞLERE ÖVGÜ

CÜ BESYO Antrenörlük Eğitimi Bölümü Öğretim Görevlisi Gökhan Sınırkavak ise Yıldız kardeşlerin, antrenörlüğünü yaptığı takımda 5 yıldır forma giydiğini söyledi.

Seda ve Selda'nın çok yetenekli olduğunu vurgulayan Sınırkavak, 'Selda, takımda pasör olarak oynuyor. Seda da orta oyuncu. Yetenekli ve istekli oldukları için performanslarında bir sıkıntı yaşamadım, ikisinden de gayet memnunum. Selda ve ablası Seda, takımı toparlıyor, antrenmanları düzenliyorlar ve bana yardımcı oluyorlar' diye konuştu. (AA)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER