Gündem

?Yüreğimiz Yanıyor?

?Yüreğimiz Yanıyor?

?Yüreğimiz Yanıyor?
15-05-2014 18:07


HABER MERKEZİ

Burada, bir basın açıklaması yapan KESK Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Önder Doğan, Soma’daki maden faciası dolayısıyla ilgili bakanların ve hükümetin istifa etmesi gerektiğini savundu.

Doğan; ‘Yüreğimiz yanıyor, Türkiye işçi sınıfı Soma’da yitirdiği arkadaşlarının anısı önünde ayağa kalkıyor. Soma’da yüzlerce işçinin can verdiği katliam bu ülkede biraz olsun vicdanı olan, biraz olsun onuru olan herkes için bir milat olacaktır. Türkiye işçi sınıfının iş cinayetlerine, güvencesiz çalıştırılmaya sabrı kalmamıştır.

Çünkü biz biliyoruz ki, bu katliam kaza ile olmamıştır ve yine çok iyi biliyoruz ki, önceki cinayetlerde olduğu gibi işçi kardeşlerimizin ölümü kader değildir. Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarını hayata geçirenler Soma’da yaşananların başlıca sorumlularıdır’ dedi.

‘İSTİFAYA ÇAĞIRDI’

Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için bazı talepleri sıralayan ve mücadeleye devam edeceklerini belirten Doğan, hükümeti istifaya davet etti.

Doğan, ‘Soma’da yitirdiğimiz işçilerden bize kalan, sadece acı değil böylesi katliamların yaşanmaması için mücadele görevleridir. ‘Kader’, ‘Fıtrat’ diyerek sorumluluklarını unutturmaya çalışanlara ilan ediyoruz ki, unutmayacak, güvenceli iş ve insanca yaşam hakkımız için mücadeleyi büyüteceğiz’ ifadelerini kullandı.

Siyasi iktidar sorumluluktan kaçamayacağını ve taleplerini karşılamadığı müddetçe yeni katliamların da sorumluluğunu üstleneceğini savunan Doğan, taleplerini şu ifadelerle sıraladı:

‘İşçi cinayetlerinin artışına neden olan taşeron çalıştırma derhal yasaklanmalıdır. Özelleştirildikten sonra seri cinayetlerle gündeme gelen tüm madenler derhal yeniden kamulaştırılmalıdır. İşçi sağlığı ve iş güvenliğini piyasaya devreden iş güvenliği yasası kaldırılmalı, tüm denetim yetkisi emek ve meslek örgütlerine verilmelidir. Başta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Enerji ve Sanayi Bakanı olmak üzere hükümet derhal istifa etmelidir. Bizler, DİSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB olarak tüm işçi sınıfını, emekçileri ve emek dostlarını Soma’daki işçi kardeşlerimiz için güvenceli iş ve insanca yaşam hakkımız için ayağa kalkmaya çağırıyoruz.

Unutmayın ki bugünkü eylemimiz sadece bir başlangıçtır. Bu taleplerimizin karşılanması Soma’da yitirdiğimiz işçi kardeşlerimize ve gelecek nesillere borcumuzdur’ dedi.

Sendika üyeleri, basın açıklamasının ardından sloganlar atarak dağıldı. Daha sonra Sivas Devlet Hastanesi önünde toplanan sendika üyeleri, buradan Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüyerek anma etkinliği gerçekleştirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER