Gündem

?Etkin ve Üretken Bir Sendikacılık Yapacağız?

?Etkin ve Üretken Bir Sendikacılık Yapacağız?

?Etkin ve Üretken Bir Sendikacılık Yapacağız?
02-03-2014 22:22


Etkin ve üretken bir sendikacılık yapmak istiyoruz. Tepki sendikacılığı yerine talep sendikacılığı yapmak istiyoruz’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) görevli sivil personele yönelik kurulan SAVDES-SEN, Sivas’ta istişare toplantısı düzenledi.

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Genel Başkanı Tuncay Cengiz, genel başkan yardımcıları Müceddin Şimşek, Atilla Budak ve Sebahattin İlgin ile birlikte Sivas’a geldi.

Sendikanın 11 Ocak’ta gerçekleştirilen ilk olağan kongresinde Genel Başkanlığa Seçilen Tuncay Cengiz ve yönetim kurulu Türkiye turu kapsamında Sivas’ta sendika üyeleri ile istişare toplantısı yaptı.

AKSU Cafe’de düzenlenen sabah kahvaltısının ardından gerçekleştirilen toplantıda konuşan SAVDES-SEN Sivas İl Temsilcisi Şaban Yıldız yeni bir sendika olmalarına karşın üye sayılarının hızla arttığını belirtti. SAVDES-SEN’in TSK’da çalışan memurların sosyal haklarının ve hak kayıplarının korunması ve önlenmesi maksadıyla kurulduğunu belirten Yıldız, bu yöndeki çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

‘PROBLEMLERİ TESPİT EDİP

ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ’

SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz ise yaptığı konuşmada, sendikanın kısa süre önce kurulmasına rağmen 6 bine yakın üye sayısına ulaştığının altını çizdi.

Amaçlarının ‘hak-hukuk ve hakkaniyet sınırları içerisinde hak arama mücadelesi vermek’ olduğunu belirten Cengiz, bu doğrultuda yoğun bir çalışma temposu uyguladıklarını, Türkiye’deki tüm şube ve bölge temsilciliklerini ziyaret ederek üyelerle fikir alışverişinde bulunduklarını söyledi.

Cengiz, ‘Sendikamız Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) çalışan devlet memurlarının oluşturduğu bir sendika. Bizler sendikal hakkı kanunun ilk çıktığı zamanda almadık. O dönemde sendika bize yasaklanmıştı. Bizler bu hakkı Anayasa Mahkemesi kararı ile aldık. 12 Temmuz’da bu karar çıktı ve biz hemen örgütlenmemizi tamamlayarak 22 Temmuz 2013’te sendikamızı kurmak suretiyle TSK’da sendikal faaliyetimizi başlatmış olduk.

Bizler sendikamızı TSK’daki tüm birimlerde temsil edilebilmesi ve sendikamızın da bütün devlet memurlarını temsil edebilmesi için kurduk. Onun haricinde şeffaf olmak, hukuk, hakkaniyet ve demokrasiden ayrılmadan düzeyli bir hak arama mücadelesi yapmak prensiplerimiz arasında. Çalışma prensibi olarak da bizim belirlediğimiz ana esas; bireysel problemlerle boğuşmak yerine o bireysel problemlerin kaynağını yok etmektir. Etkin ve üretken bir sendikacılık yapmak istiyoruz. Tepki sendikacılığı yerine talep sendikacılığı yapmak istiyoruz. Bir proje üretim mantığı içerisinde işlerimizi, sorunlarımızı kurumlarımızla öncelikle görüşme yapmak suretiyle idari yollarla çözmek istiyoruz. Tabi ki idari yollarla çözülecek sorunlar var, çözülemeyecek sorunlar var. Mevzuat değişikliği gerektiren ya da hukuki durum nedeniyle dava yolu ile kazanılması gereken bir takım haklar var. Biz bunların tamamı üzerinde tek tek çalışıyoruz.

Öncelikli olarak yaptığımız işlem problemlerimizi tespit etmek. Daha sonra tek tek çözüm yöntemlerini belirleyip bunların hepsi üzerinde çalışacağız. Bizler bu çalışmalarımız aşamasında özellikle kurumlarımızı yanımıza almak istiyoruz. Kurumlarımızla ortak çalışmalar yaparak bu işleri çözmek istiyoruz. Tabi ki kurumlarımızla çözemeyeceğimiz konular olduğunu çok net bir şekilde biliyoruz. Bunların çözümü noktasında da gerekli çalışmaları yapacağız’ ifadelerini kullandı.

‘TEŞKİLATLARIMIZI

ZİYARET EDİYORUZ’

11 Ocak’ta gerçekleştirilen ilk olağan genel kurulda Genel Başkanlığa seçildiğini ve yönetim kurulu ile hemen çalışmalara başladıklarını belirten Cengiz, bu kapsamda teşkilatları tek tek ziyaret ederek, istişare toplantıları düzenlediklerini, sorunları yerinde tespit ettiklerini söyledi.

Hedeflerinin Milli Savunma Bakanlığı ve TSK’da çalışan 38 bin 500 civarındaki personeli sendika çatısı altında buluşturmak olduğunu belirten Cengiz, şu ifadeleri kullandı:

‘Biz yaklaşık 7 aylık bir sendikayız. Şuandaki üye sayımız yaklaşık 6 bin civarında. Bizim 15 bölge temsilciliğimiz, 3 tane de şubemiz var. 11 Ocak tarihinde ilk yapılan olağan genel kurulda seçilen yönetim kuruluyuz. 81 ilde teşkilatlanma çalışmamız var. İl ve ilçe temsilciliklerimiz var. Biz bütün teşkilatlarımızı bu süreç içerisinde ziyaret etmek, faaliyetlerine destek sağlamak ve oradaki üyelerimize ulaşmak suretiyle, üyelerimizden gelecek talepleri ve onların sorunlarını bizzat yerinde tespit etmek istiyoruz.

Özellikle bizim bölge temsilcilerimiz, il temsilcilerimiz ve işyeri temsilcilerimizle birlikte bu çalışmaları yapmak hedeflerimizden bir tanesiydi. Seçimin hemen akabinde de bu çalışmalarımıza başladık. Şuanda 3. Bölgede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Orta Karadeniz Bölgesi bizim bölge temsilciliğimizin olduğu alan. Cuma gününden itibaren Çorum, Merzifon, Amasya, Samsun, Turhal ve Tokat illerine gitti. Şimdi de Sivas’tayız. Sivas’taki arkadaşlarımızı oldukça heyecanlı gördük ve son derece mutlu olduk.’

Cengiz daha sonra üyelere sendikanın faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgiler verdi. Sendika üyelerinin talep ve önerilerini dinleyen Cengiz, yaşanan sorunlarla ve çözüm yolları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Toplantının ardından SAVDES-SEN Genel Başkanı Tuncay Cengiz, genel başkan yardımcıları, İl Temsilcisi Şaban Yıldız, iş yeri temsilcileri ve sendika üyeleri gazetemiz objektiflerine poz verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER