Gündem

Paşabahçe´de Ramazan Yoğunluğu

Paşabahçe´de Ramazan Yoğunluğu

Paşabahçe´de Ramazan Yoğunluğu
19-07-2013 17:44


OĞUZHAN SARZEP

Bu yıl Temmuz ayına denk gelen ve hava sıcaklıklarının üst düzeyde olduğu Ramazan ayında, Sivas halkı iftarlarını açık alanlarda yapmayı tercih ediyor.

Sabahın erken saatlerinden itibaren Sivas’ın en eski mesire alanlarından Paşabahçe mesire alanına koşan vatandaşlar iftar vaktine kadar burada konaklıyor ve çeşitli aktivitelerle zaman geçirmeye çalışıyor. İftar saati yaklaştığında tüm mangallar ve semaverler iftar için yanmaya başlıyor. Büyük bir yoğunluğun yaşandığı mesire alanında yer bulmak kolay olmadığı için vatandaşlar erken saatlerden itibaren buraya geliyor.

Sivaslı vatandaşlar buranın çok güzel bir yer olduğunu dile getirerek şunları kaydettiler; ‘Ramazan ayının da gelmesiyle birlikte Paşabahçe Mesire alanı daha da güzelleşti. Burası çok iyi oluyor Ramazanda. İftarımızı açıyoruz, semaverimizi yakıyoruz ve sonrada camimize gidip namazımızı kılıyoruz. Sivaslıların hepsi buraya akın ediyor. İlimizde malum böyle güzel bir mesire alanı yok. O yüzden öğlen saatinde ailemizi buraya getiriyoruz. Bizde işimiz bittiği zaman geliyoruz. Ve iftar saatini bekliyoruz. Açık havada iftar yapmak çok keyifli. Zaten burası çok temiz. Sağ olsun belediyemiz burayı her gün temizliyor. Özellikle buradaki cami çok güzel ve çok iyi düşünülüp yapılmış bir cami. Ve burada emeği geçen tüm yetkililere teşekkür ediyoruz’ dediler.

Öte yandan Paşabahçe mesire alanında oturacak çardak bulamayan vatandaşlar ise zaman zaman çimlere ve kaldırım kenarlarına oturdukları görüldü. Diğer yandan havaların sıcak olması nedeniyle ve iftardan önce çocukların Paşabahçe mesire alanında bulunan yapay şelalelerin ve derelerin bulunduğu alanda serinlemeye çalıştığı gözlemlendi. Suda gönüllerince serinlemenin keyfini çıkaran çocuklar, bu şekilde susuzluklarını gidermeye çalıştıklarını belirtti.

Bazı vatandaşların ise Paşabahçe mesire alanında yer bulamayıp geri dönükleri görüldü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER