Gündem

Paneller hibe aldı

Paneller hibe aldı

Paneller hibe aldı
11-06-2013 18:21


OĞUZHAN ŞARZEP

İl Özel İdaresinin panelleri hibe kazandı.

İl Özel İdaresi’nin başvuru sahibi olduğu ve AB Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan Güneş Panelleri ile Enerji Üretimi Projesi hibe almaya hak kazandı.

 2012 yılı tarımla gelen kalkınma mali destek programı kapsamında hazırlanan projenin bütçesinin yüzde 50’si İl Özel İdaresi tarafından, geri kalan kısmı ise Orta Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından karşılanacağını dile getiren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, proje için toplam 725.745 bin TL harcanacağını ifade ederek, projenin genel amacının Kayseri. Sivas ve Yozgat bölgesi altyapısının güçlendirilmesi yoluyla sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasına katkı sunmak olduğunu belirtti.

TARIMSAL ALT YAPI GÜÇLENDİRİLMELİ

Projenin özel amacının, Altınyayla ilçesinde alternatif enerji kaynaklarının kullanılması yolu ile tarımsal altyapısının güçlendirilmesi olduğunu vurgulayan Ayhan,’ İlçede Rıfat Öçten Mahallesi kıran yurdu kuyu başı mevkiinde bulunan 12 nolu parselde mevcut 7 adet su pompası için gerekli olan 214,5 KW’lık elektrik enerjisi güneş panellerinden üretilecektir. Projemiz ile Altınyayla ilçesinin 254 parsel alanında bulunan 15 bin 600 metre uzunluğunda basınçlı sulama sistemi için gerekli olan elektriğin güneş enerjisinden elde edilmesi sağlanarak yöredeki çiftçilerin tarımsal sulama işlemlerinde enerji giderlerini en aza indirmeleri sağlanacaktır. 254 parsel alanının sahibi olan 900 çiftçi başta olmak üzere bu çiftçilerin aileleri projenin doğrudan faydalanıcısı olurken, ilçede çiftçi kayıt belgesi olan bin 713 kişide doğrudan faydalanıcı olacaktır. ’dedi.

Projenin uygulanmasıyla birlikte alternatif enerji kaynaklarının kullanılarak enerji tasarrufunun sağlanacağını ve çevreye verilen zararlarında azalacağına dikkat ecen Ayhan, ‘Güneş enerjisinden elektrik üretimi ile sulama sistemi ekonomik ve masrafsız olmasından dolayı çiftçilerin ekonomik yetersizliklerinin giderilmesi ve tarımsal ürünlerinde verimliliklerinin artması sağlanacaktır. Bu yönüyle başta ilçede tarımsal faaliyet gösteren 18 işletme sahibi ve tüm ilçe halkı projeden nihai olarak faydalanacaktır. ’dedi

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER