Gündem

?Eğitim Olmadan İlerleme Olmaz?

?Eğitim Olmadan İlerleme Olmaz?

?Eğitim Olmadan İlerleme Olmaz?
28-11-2013 17:34


Günümüzde her alanda teori ve pratiği özümsemiş uzman bireyler istenmektedir. Bilgiye kısa sürede ulaşabilen, ulaştığı bilgiyi özümseyerek günlük hayata adapte eden kişi ve kurumlar, geleceğe emin adımla ilerlemektedir’ dedi.

ERSAN ARSLAN

Polis okulunda mezuniyet sevinci yaşandı

Türkiye ile Afganistan arasında imzalanan mutabakat muhtırası kapsamında Afgan Polisi’ne yönelik olarak Sivas Polis Meslek Yüksekokulu’nda (PMYO) verilen 3. Dönem Eğitimi tamamlandı. 3. Dönem mezunu 486 öğrenci, Sivas PMYO’da düzenlenen törenle diploma ve ödüllerini aldı.

Törene, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı General M. Ayoup Salangi, NATO Afganistan Eğitim Misyonu Temsilcisi Albay Franklin Howard, Japonya Büyük Elçilik Temsilcisi Mr. Y. Yamazaki, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve il protokolünün önde gelen isimleri katıldı.

Saygı duruşu ve her iki ülkenin  de milli marşlarının çalınması ile başlayan programda, Sivas PMYO’da verilen eğitimlerin yeraldığı sinevizyon gösterisine yer verildi. Daha sonra dönem birincisi komiser Abdulmohammed Razmohammed bir konuşma yaptı. Razmohammed konuşmasının ardından okul yaş kütüğüne plaket çaktı.

Daha sonra, Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı General M. Ayoup Salangi, NATO Afganistan Eğitim Misyonu Temsilcisi Albay Franklin Howard, Japonya Büyük Elçilik Temsilcisi Mr. Y. Yamazaki günün anlam ve önemini belirten kısa birer konuşma yaptı.

‘EĞİTİM OLMADAN

İLERLEME OLMAZ’

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, sözlerine ‘Tarihte birçok önemli olaya tanıklık eden Anadolu’nun kadim şehri Sivas’ta, hepinizi en kalbi duygularımla selamlıyorum’ diyerek başladı.

Eğitimin toplumların gelişimi ve ilerlemesi için en önemli unsurlardan bir tanesi olduğunu belirten Kılıçlar, eğitim ve bilgi olmadan modernleşme ve ilerlemeden söz edilemeyeceğini söyledi.

Kılıçlar, şu ifadeleri kullandı:

‘Takdir edersiniz ki eğitim, bir ülke için gelişmişliğin en önemli göstergelerinden biridir. Eğitime gerekli önemi vermeyen toplumlarda modernleşme ve ilerlemeden söz edilemez. Günümüzde her alanda teori ve pratiği özümsemiş uzman bireyler istenmektedir. Bilgiye kısa sürede ulaşabilen, ulaştığı bilgiyi özümseyerek günlük hayata adapte eden kişi ve kurumlar, geleceğe emin adımla ilerlemektedir. Tarihi birikimleri ile hareket ülkemiz, geçmişte olduğu gibi bugünde ayrım gözetmeksizin, dünyada huzur ve barışın sağlanması ve kalıcı hale getirilmesi için elinden gelen gayreti göstermektedir.’

‘BU PROGRAM, GÜVENLİK

HİZMETLERİNE ÖNEMLİ

KATKILAR SAĞLAYACAK’

Sivas PMYO’da verilen eğitimlerle ilgili bazı bilgileri paylaşan Emniyet Genel Müdürü Kılıçlar, verilen bu eğitimlerle polis adaylarının hak ve hukukun tesisinde her türlü erdem ve fazileti kazanmalarının amaçlandığını söyledi.

Kılıçlar, ‘Afganistan ile kardeşlik ilişkilerimiz yüzyılların ötesine dayanmaktadır. Mevlana’nın ‘aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguyu paylaşanlar anlaşır’ ifadesinden hareketle bu ilişkinin daha da geliştirilmesinin gayreti içerisindeyiz. Afgan halkı ile Afgan polisinin önceliklerinde modern eğitim yöntemleri çerçevesinde Türkiye-Afganistan ve NATO tarafından ortak görüşlerle karar verilen bu program güvenlik hizmetlerine çok önemli katkılar sağlayacak. Bu amaç doğrultusunda, 3 Haziran 2013 tarihinde başlayan 6 aylık yoğun ve zorlu bir eğitimi 486 kardeşimiz başarı ile tamamlamıştır. Geride bıraktığımız bu sürede Sivas Polis Meslek Eğitim Merkezimizde Afgan öğrencilerimiz, uzman eğiticiler tarafından çeşitli mesleki konularda eğitim almışlardır. Öğrencilerimize ilk 4 ay 25 farklı derste temel polislik eğitimi, son iki ayda ise suç soruşturmaları uzmanlık eğitimi verilmiştir. Böylece, polis adaylarımızın hem suç ve suçlularla mücadelede gerekli fiziki kapasite ve bilgi ile donatılması hem de çağın ve demokrasinin gereklerine uygun eğitilerek hak ve hukukun tesisinde her türlü erdem ve fazileti kazanmaları amaçlanmıştır. Ayrıca bu eğitim programına Japonya’dan gelen 6 polis eğiticisi Judo dersleri ve savunma teknikleri konusunda önemli katkılarda bulunmuşlardır. Yine eğitim süresince gerek derslerde gerekse idari konularda tercüme hizmeti vermek için Afganistan’dan 40 tercüman okulumuzda görev almıştır’ ifadelerini kullandı.

ÖDÜL VE YEMİN TÖRENİ

Kılıçların konuşmasının ardından Sivas PMYO’nun 3. Dönem mezunu 486 öğrenci için diploma, ödül ve yemin töreni gerçekleştirildi.

Temsili olarak 10 öğrenci, ödüllerini, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı General M. Ayoup Salangi, NATO Afganistan Eğitim Misyonu Temsilcisi Albay Franklin Howard, Japonya Büyük Elçilik Temsilcisi Mr. Y. Yamazaki, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fatih Celalettin Sağır, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve İş Adamı Şefik Sümbüloğlu’nun elinden aldı. Sümbüloğlu, mezun olan polislerden birine altın taktı.

Ödül törenin ardından öğrenciler kendi dillerinde yemin etti, daha sonra dönem birincisi Komiser Abdulmohammed Razmohammed yemin metnini Türkçe olarak okudu.

Tören programının ardından, Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı General M. Ayoup Salangi, Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve diğer protokol üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti. Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da Salangi’ye plaket takdim etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER