Gündem

Sivas´ın Hizmetindeyiz

Sivas´ın Hizmetindeyiz

Sivas´ın Hizmetindeyiz
09-04-2014 17:38


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ‘Her konuda görüş beyan etmek Sivas’ın tüm sorunlarını konuşmak burada en asli göreviniz. Uyumlu, diyaloglu, sorunları her zaman azaltan, sorun üreten bir dil olmayan sorun çözen bir dil olacağına inancım tam. 5 yıllık dönemde bunu hep beraber göreceğiz. Meclis üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.

KEMAL ÇAĞLAYAN

İl Genel Meclisi  ilk toplantısını yaptı

İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda bir araya gelen meclis üyeleri  tanışma töreninin ardından  Meclis Başkanı, Başkanvekilleri, Divan üyeleri ve yedek üyelerinin seçimlerini yaptılar.

Yapılan seçim sonrasında Sedat Özata bir kez daha Meclis Başkanlığı görevine seçilirken, başkan vekilliklerine ise Ferhat Ünsal, Fikret Doğruyol seçildi.

Divan katipliklerine ise Ziyaaddin Mat, Ali Yaman seçilirken, yedek üyeliklere ise Yakup Çınar ve İlyas Dönüş seçildiler

KINAMA İLE BAŞLADI

İl Genel Meclisinin ilk toplantısı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırının kınanması ile başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını dile getiren  meclis üyeleri, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’na müteakip görevlerine başladılar.

Seçimler öncesinde meclis üyelerine seslenen İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ‘

Öncelikle 22. Dönem İl Genel Meclisi üyelerimize teşekkürlerimiz sunuyorum. Hakikaten çalıştığımız dönem süresince Sivas’ın kalkınmasında, Sivas’ın istihdamında, Sivas’ın sorunlarına hâkim bir dil kullanarak her zaman bu mecliste Sivas’ın sorunlarını ne kadar çözebiliriz anlayışı ile kendilerine tekrar teşekkür ediyorum. 23. Dönem İl Genel Meclisi üyelerimizin de bize, bölgemize, köylerimize ve tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. İnşallah bu meclise de geçmişteki gibi sorunları çözen bir dil anlayışı olacağını düşünüyorum.

Gerçekten heyecanlı bir gün, yeni seçilenler var. Daha önce tecrübeli olan meclis üyelerimiz var ve demokrasinin güzelliğini burada yaşıyoruz. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde gerek il genel meclislerinde, gerek büyük şehir belediye meclislerinde ve gerek belediye meclislerinde bugün hakikaten demokrasinin bir tezahürü olan milletin vekilleri görevlerine başlamış bulunmaktadır.

Sivas’ın gündemini göreceksiniz hakikaten çok yoğun bir gündem olacak. Sivas İl Genel Meclisi, her ayın ilk haftası toplantı dönemlerinde yoğun gündemleriyle sadece Sivas İl Özel İdaresinin bire bir görev alanına giren konuları değil bütün konularla ilgili görüş, beyan arzu etmektedir. Aynı şekilde yeni gelen meclis üyelerimiz de tecrübeli olanlar var, yeni gelen arkadaşlarımızla kurumumuz öncelikle imkanlar mı? görevler mi? ve bütçe durumlarını dikkate alarak kurumla ilgili söylemlerini Sivas’ın geleceğine şahin bir şekilde kullanacaklarına inanıyoruz.

Benim sizden özellikle istihdamım, sayın valimizin adına burada görüş beyan eden birisi olarak şunu arzu etmek istiyorum. Sivas İl Özel İdaresi’nin görev tanımlamasını çok iyi bilmemiz gerek. Meclisteki alacağımız kararların ehemmiyetinin ve hukuki zeminin burada hep beraber çıkarmamız gerekmektedir. Her konuda görüş beyan etmek Sivas’ın tüm sorunlarını konuşmak burada en asli göreviniz. Karar alacağımız zaman bu konunlar çerçevesinde almamız gerekmektedir.

Uyumlu, diyaloglu, sorunları her zaman azaltan, sorun üreten bir dil olmayan sorun çözen bir dil olacağına inancım tam. 5 yıllık dönemde bunu hep beraber göreceğiz. Meclis üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.’dedi

HERŞEY SİVAS İÇİN

Yapılan oylama sonrasında İl Genel Meclisi başkanlığına seçilen  Sedat Özata ise ‘30 Mart yerel seçimlerinde Gölova’dan il genel meclisi olarak seçildim. 30 Mart’tan sonra il genel meclisliğine aday oldum. Bugün partimizde yapılan ön yoklamada Turan Topgül arkadaşımızla beraber seçime girdik. Partimizin il genel meclis üyeleri 31 tane il genel meclisi üyesi adayımız ön yoklamada oy kullandı. Orada da 1. çıkarak İl Özel idaresinden meclis salonunda aday oldum. Yine 31 tane arkadaşımızdan oyumuzu aldık. Ben hepsine teşekkür ediyorum. Bu bir yarıştı. Yarışın kazananı kaybedeni olmaz. Biz hep beraber ilçelerimize, köylerimize ortak amacımız olan Sivas’a hizmet etmeye devam edeceğim.

Ak Parti tarihinde ilk defa ön seçim yapıldı, aslında yapılması gereken buydu. 31 tane arkadaşımız kendi meclis başkanını kendisi seçmesi gerekiyordu. Orada bir hür irade kullandı. İl başkanımıza da bu göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Dolayısıyla farklı ilçelerden seçilip gelen arkadaşlarımız var. Tabii ki bunların içinde il başkanlığına, il başkan vekilliğine aday olmak isteyenler vardı. Dolayısıyla biz 2 kişi çıktık. Kazanan 1 kişi oldu. Dolayısıyla da il özel idaresine yapmış olduğumuz seçimde tekrar 23. dönemin başkanı olarak seçildim. Yapılması gereken buydu, doğru olan da buydu. Ön seçim yapılmalı. Partilerimizden seçildik  buraya geldik ama bundan sonraki hizmetimiz Sivas geneli olmalı, Ben inanıyorum ki tüm meclis üyelerimiz  tek ses tek yürek olarak hizmet vereceklerdir’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER