Gündem

Gençlere tam destek

Gençlere tam destek

Gençlere tam destek
12-06-2013 18:05


ERSAN ARSLAN

GİD Operasyonu kapsamında Genç Girişimciler Eylem Planı Üzerinde Paydaşlarla Görüşme, Danışma Çalıştayı'nın başlangıç toplantısı Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya GİD takım Lideri Jachim Frede ve Proje uzmanı Aslı Çoban, konuşmacı olarak katıldı. GİD Projesinin tanıtımını yapan Frede ve Çoban, katılımcılara 'GİD Operasyonunun hedefleri, GİD destekleme (YES) modelinin arka planı ve hedefleri ve YES Modeli Uygulama Çalışma planı hakkında sunum yaptı.

Toplantıda konuşan İŞKUR il Müdürü Nabi Soysal ise, İŞKUR olarak genç istihdamın desteklenmesi konusunda önemli çalışmalar yapıldığını söyledi.

Sivas'taki en önemli sorunun başında işsizliğin geldiğini belirten Soysal, 'Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB ve İŞKUR koordinasyonunda 5 ilde yürütülen bir proje bu. Buradaki amaç genç istihdamın desteklenmesi, genç girişimcilere yeni fırsatlar verilmesi noktasında farkındalığın artırılmasıdır. Genç nesillere yeni fırsatlar vermek ve onları desteklemek için yapılan bir çalışma yürütülüyor. İlimizin en önemli sorunlarından bir tanesi işsizlik, işsizliğin en önemli sebeplerinden bir tanesi de, girişimcilik yeteneğinin yeteri kadar gelişememesidir. Çalışma ve İŞKUR İl Müdürlüğü olarak aktif istihdam programları kapsamında kendi kaynaklarımızdan bu projelere devam etmekteyiz. 2012 yılı içerisinde 1490 kişiye mesleki, 310 kişiye ise girişimcilik eğitimi verdik.

2013 yılı içerisinde ise 300 kişiye gen girişimcilik eğitimi vermekteyiz' ifadelerini kullandı.

BUGÜN VE YARIN ÇALIŞTAY YAPILACAK…

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve İŞKUR tarafından yürütülen 'Genç İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu' kapsamında 13-14 Haziran tarihlerinde STSO'da çalıştay gerçekleştirilecek.

Sivas ile birlikte, Malatya, Mardin, Rize ve Kahramanmaraş'ında içinde bulunduğu 5 pilot ilde gerçekleştirilecek programda, genç İstihdamının durumu ile ilgili anlayışı ve bu konudaki zorlukların üstesinden gelinmesine ilişkin olarak çeşitli paydaşların rollerini ve sorumluluklarını geliştirmek, genç istihdamı ve eylem planının formüle edilmesine ilişkin konsept ve süreçlerin tanıtımı yapılacak. Bu sayede Genç İstihdamının karşı karşıya olduğu zorlukları çok iyi entegre edilmiş ve koordineli bir şekilde yapılacakların ele alınması sağlanmış olacak. Genç İstihdamının Desteklenmesi Programı kapsamında Girişimcilik Eğitimlerini tamamlayan 55 kursiyere ise Girişimcilik Sertifikası verilecek.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER