Gündem

Gururumuz Oldular

Gururumuz Oldular

Gururumuz Oldular
09-04-2014 17:39


Genevie Mccabe ‘Mükemmelliğin ve iyiliğin sınırı yok. Yaptığınız bu güzel işlere devam edin’

MUSTAFA IŞIK

Sivas Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi gururumuz oldu.

Avrupa Biriliği iş birliği ile yürütülen Mesleki Teknik Eğitim Kalitesini geliştirme (METEK)  projesi ile  21 pilot ilde 50 pilot okulda yürütülen çalışmalar kapsamında yurt dışından gelen bir çok uzman eğiticilerin  görüşü sonucu  Sivas Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi başarılı bulundu.

Mayıs 2012’de başlayan proje iki yıl içerisinde tamamlanacak olup 15’i meslek yüksek okulundan, 35’i ise meslek lisesinden oluşan proje doğrultusunda,  İskoçya’dan gelen uzmanların ortak yürüttükleri çalışmalar sonucu Sivas Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi  örnek okul olarak belirlendi.

Sivas Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi’ni ziyaret eden ve eğitim ve öğretimin yanı sıra okulla ilgili genel bilgiler alan  İskoçya’dan gelen proje sorumlusu Genevie Mccabe, ‘Okulunuzu beş üzerinden değerlendirirsek dört buçuk veririz. Bunu  da  daha önce hiç bir okula söylememiştim. Her  şey çok planlı. Strejileriniz tam. Kaliteli eğitim veriyorsunuz. Okulunuzda olmaktan büyük bir mutluluk hissediyoruz. Tekrar tekrar gelmeyi arzularız. Yaptığınız bu güzel işlere devam edin’ dedi

Okul Müdürü Tuncay Baral ise, ‘Proje kapsamında gelen yurt dışındaki tüm uzmanlarımızı misafir etmekten büyük mutluluk duymaktayız. Onların memnuniyeti bizi onurlandırmıştır Bu olumlu değerlendirmeye tüm personelim adına alıyor kendilerine teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

ÖNCE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

Avrupa Birliği ve Türkiye tarafından finansa edilen projenin Sivas ayağında Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi yer aldı.  Sivas Büyük Otel ’de  seminer verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İskoçya dan METEK projesi kapsamında gelen Genevie Mccbae ve Sivas’taki meslek liselerinin müdürleri, okulların aile birlik üyeleri,   öğretmenleri ve öğrencileri katıldığı  İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ‘ Mesleki eğitimi arttırmak amacıyla yapılan bu projede öğrencilerimizi en iyi şekilde yetiştirmek bizlerin ve öğretmenlerimizin görevidir.’dedi

İl Milli Eğitim Müdürü’nün ardından İskoçya’dan gelen  Genevie Mccbae METEK projesiyle ilgili bilgi verdi. Mccbae Metek projesi hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra bu projenin meslek liselerindeki kaliteyi arttırmak amacıyla düzenlendiğinin üstünde durarak bu proje hem Türkiyede ki meslek liseleri için hem de meslek öğretmenlerimiz için çok önemli. Başarılarınız da daha nasıl iyi olabiliriz,başarısızlıklarda ise nedenlerini araştırıp hep daha iyisi olma yolunda ilerlemelisiniz’ şeklinde konuştu.            

PROJE HAKKINDA OKUL ÖĞRETMENLERİ BİLGİ VERİLDİ

Diyarbakır’dan sonra Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Dr. H. Serdar Yücesu Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesini ziyaret etti. Okulda iki gün misafir olan Yücesu, ‘Amacımız mesleki eğitimin kalitesini artırmaktır. Eksiklik ayıp değildir. Bizim de eksikliklerimiz var. Biz bu eksiklikleri tamamlamaya çalışıyoruz. Eğitimde kalite şeffaflıkla çözülebilir’ dedi. Yücesu ardından okul öğretmenlerine proje hakkında bilgi verdi. Serdar Yücesu, ‘Bu projenin bütçesi tamamen AB tarafından karşılanmaktadır. Doğu illerindeki okullar tercih edildi. Konferans veren uzmanlarımız arasında yurt dışından gelen arkadaşlarımız da var. Proje başarılı bir şekilde yürütülüyor. Sivas’ta ve bu okulda olmaktan dolayı şansılıyız. Gelecek olan arkadaşlarımızın da bizimle aynı duyguları taşıyacağından eminim. Destekleriniz için teşekkür ederiz’ şeklinde konuştu.

İSKOÇLAR HAYRAN KALDI

Mesleki Ve Teknik Eğitim Kalitesini Geliştirme Projesi kapsamında  denetmen olarak Şehit Üsteğmen Cemalettin Yılmaz Ticaret Meslek Lisesine gelen İskoç eğitimci Genevieve Mccbae, okulu  çok beğendiğini ve hayranlığını gizleyemeyeceğini ifade etti.

Mccbae okulun çok donanımlı olduğunu dile getirdi. Okul öğretmenlerine kısa bir seminer veren  Genevie Mccbae‘Okulunuz herkesin içine dahil olduğu bir okul. Stratejik bir planı var.Bu mutluluk ve rahatlık hissettirecek bir özellik. Sizler bu strateji planı içinde vizyon ve misyonunuzu oluşturmuşsunuz. Bu harika. Her  şey çok planlı. Strejileriniz tam. Kaliteli eğitim veriyorsunuz. Okulunuzda olmaktan büyük bir mutluluk hissediyoruz. Tekrar tekrar gelmeyi arzularız’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER