Gündem

Son Kez Toplandılar

Son Kez Toplandılar

Son Kez Toplandılar
07-03-2014 17:38


Toplantıda konuşan Sivas Valisi Alim Barut, ‘burada görev yapmak için fedakârlık gerekir. İşten, aile yaşantısındaki bazı faaliyetlerde fedakârlık gerekir. Gördüm ki buradaki 45 arkadaşımız da bu fedakârlığı yapmışlar’ dedi.

ERSAN ARSLAN

2009 yılındaki yerel seçimlerin ardından çalışmalarına başlayan 22. Dönem İl Genel Meclisi, 30 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimler öncesinde son meclis toplantısını gerçekleştirdi.

İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Sivas Valisi Âlim Barut ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Vali Yardımcısı Salih Ayhan da katıldı.

Meclis Başkanı Sedat Özata yönetiminde gerçekleştirilen son oturumda parti gruplarının temsilcileri kısa birer veda konuşması yaptı.

Daha sonra konuşan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, ‘Benim için çok anlamlı, heyecanlı ve verimli bir dönem geçti. Buradaki bütün kararlarda tamamen diyaloga önem vererek, Sivas’ın önünü açacak kararlar alma noktasında hakikaten hiçbir siyasi düşünce ile hareket etmeden kararlar aldık. Ben bu nedenle başta meclis başkanımıza ve tüm meclis üyelerimize teşekkür ediyorum’ dedi.

Ayhan daha sonra 2013 yılı faaliyet raporunu okudu.

Ayhan’ın konuşmasının ardından İl Genel Meclisinin 5 yıllık çalışmalarının özetlendiği kısa film ve bir süre önce hayatını kaybeden merhum Sivas Valisi Zübeyir Kemelek anısına hazırlanan sinevizyon gösterisine yer verildi.

‘BİR AYRILIK,

BİR YOKSULLUK, BİR ÖLÜM…’

Sinevizyon gösterisinin ardından bir konuşma yapan Vali Âlim Barut, sözlerine kısa süre önce hayatını kaybeden Vali Zübeyir Kemelek’i anarak başladı. Vali Barut, ‘Tabi ki, Karacaoğlan’ın da dediği gibi ‘bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm…’ yani insan hayatında acılar birbirine eşit. Bu acılardan birisi de ölüm. Benden önceki Zübeyir Kemelek arkadaşımızdan, kardeşimden Sivas, bizler ayrıldık. Mülki idare camiası ayrıldı, hepimiz ayrıldık. Öncelikle ben tekrar ailesine, mülki idare camiasına, Sivas’ımıza ve tüm milletimize başsağlığı diliyorum’ dedi.

‘HEPİMİZİN HEDEFİ

HİZMET ETMEK’

Daha önceleri İl Genel Meclislerine valilerin başkanlık ettiğini, sonrasında ise meclislerin kendi başkanları seçerek çalışmalarına devam ettiğini hatırlatan Vali Barut, bu durumun valilerin çalışmasını engelleyen bir durum olmadığını söyledi.

Daha önce görev yaptığı yerde her aşama da İl Genel Meclisi ile birlikte olduğunu belirten Vali Barut, ‘Hizmet etmek için birlik beraberlik içinde olmak gerekiyor’ dedi.

Barut, şu ifadeleri kullandı:

‘Biliyorsunuz, İl Özel İdarelerinin bir asra yaklaşan bir tarihi var. Bu tarih içinde ilk kuruluşundan 2000’li yılların ortalarına kadar Vali, İl Genel Meclisi’ne başkanlık ederdi. Daha sonra İl Genel Meclisleri’nin kendi içinden çıkardığı meclis başkanı ile yürütülmesi dönemine girdik. Valinin başkanlık edememesi benim açımdan hiçbir şekilde eksiklik değildir. İl Genel Meclisi ile birlikte olmamı, onlarla birlikte çalışmamı, birlikte mesai harcamamı engelleyen bir unsur olarak görmediğim için önceki görev yaptığım ilde de her aşamada İl Genel Meclisi ile birlikte oldum. Hepimizin hedefi hizmet etmek. Hizmet etmek için ne gerekiyor? Birlik ve beraberlik içinde olmak gerekiyor. Hizmet etmek için ne gerekiyor? Birbirimizi tanımamız gerekiyor. Ben bu ortamı oluşturmak için uğraştım. Sonuçta da gördüm ki, benden önceki arkadaşlarım da aynı gayret içinde olmuşlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.’

‘BURADA GÖREV YAPMAK

FEDAKÂRLIK GEREKTİRİR’

İl Genel Meclisi’nde görev yapmanın sıradan bir durum olmadığını, burada görev yapmanın fedakârlık gerektirdiğini belirten Vali Barut, 22. Dönem meclis üyelerine gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Vali Barut, ‘Çünkü burada görev yapmak için fedakârlık gerekir. İşten, aile yaşantısındaki bazı faaliyetlerde fedakârlık gerekir. Gördüm ki buradaki 45 arkadaşımız da bu fedakârlığı yapmışlar.  Özelde Sivas’a genelde milletimize hizmet etmişler. Bundan dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Mahalli seçimlerle bir yere gelinen makamlarda partilerden aday olunur, partilerin seçimi ile buraya gelinir ama parti kimliği mümkün mertebe geride bırakılır. Hedef olan nedir? Halka hizmettir. Halka hizmette inanıyorum ki bütün partiler tek hedefe yöneldikleri için bir anlamda parti kimliği geride kalır. Burada da öyle olduğunu tahmin ediyorum. İzlediğim ve bugüne kadar aldığım bilgilerde. Dolayısıyla burada önümde 45 tane fedakâr, halka hizmet etmek isteyen ve bunun aşkıyla dolu arkadaşımı gördüm, bundan memnun oldum.

Ben tabi ki, yeni ve özel bir durumda başladığım için veda bana nasip oldu. Sizlerle tabi ki uzun dönem, uzun sürelerde tanışmak, çalışmak isterdim. Bazılarınızla çalışacağız, bazılarınız da buradaki hizmetlerini tamamlamış daha sonraki sosyal konuları icabı yine hizmetlerine İl Genel Meclisi üyesi olarak değil ama başka şekillerde devam edecekler. Yine burada olacağız, birlik ve beraberlik içinde olacağız. İl Genel Meclisi üyesi olarak ya da başka pozisyonda birlikte çalışma arzusundayım ben. Görüyorum ki, buradaki arkadaşlarım da bu arzuda. Bu duygu ve düşüncelerle bundan sonraki yaşantılarınızda başarılar diliyorum. Önümüzdeki dönemde birlikte olacağımız arkadaşlarla daha iyi mesai harcayacağımıza inanıyor, hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyorum’ ifadelerini kullandı.

KAPANIŞ KONUŞMASINI

ÖZATA YAPTI…

İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata kapanış konuşmasını yaptı. Özata, ‘Bugüne kadar görev yapan tüm valilerimize, 7 yıl çalıştığım daha sonra İstanbul’a tayin olan eski Genel Sekreterimiz Mahmut Kayhan’a, 2 yıldır çalıştığım Salih Ayhan Bey’e teşekkür ediyorum. Genel sekreter yardımcılarımıza, dairemizin tüm çalışmalarına, bizi hiç yalnız bırakmayan basın mensuplarına, çok sevdiğim değerli arkadaşlarıma bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum’ dedi.

MECLİS ÜYELERİNE

TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmaların ardından 22. Dönem son meclis toplantısının oturumu sona erdi. Toplantı sonunda İl Özel İdaresi’nce, 22. Dönem İl Genel Meclisi üyelerine göstermiş oldukları gayret, hizmet ve katkılarından dolayı hazırlatılan plaketler takdim edildi.

İl Genel Meclisi Başkanı Sedat Özata ve meclis başkanvekillerine plaketlerini Vali Alim Barut takdim etti. Plaket töreninin ardından meclis üyeleri Vali Barut ile birlikte toplu hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER