Gündem

Başkan´dan mesaj

Başkan´dan mesaj

Başkan´dan mesaj
04-09-2013 18:30


RUHİ DEMİR

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Cumhuriyet Üniversitesini kazanarak Sivas'a gelen öğrencilere yönelik mesajlar verdi.

Ürgüp, yaptığı yazılı açıklamada, 2013-2014 eğitim-öğretim yılının Sivas'a ve ülkeye hayırlı olmasını diledi.  Kente gelen üniversite öğrencilerine mesajlar veren Ürgüp, 'Yeni eğitim-öğretim yılında şehrimize gelen, üniversitemize kayıt yaptıran bütün öğrenci kardeşlerime öncelikle hoşgeldiniz diyorum' ifadesini kullandı.

Ürgüp, şunları kaydetti:

'Biliyorum ki Sivas'a gelirken birçok kardeşimiz, alıştığı çevresini, arkadaşlarını ve en önemlisi ailesini memleketlerinde bırakıp buraya geldi fakat müsterih olsunlar. Öyle bir memlekete geldiler ki emin olsunlar burada oluşturacakları yeni çevrede yeni dostlar edinecekler, bu dostluklardaki samimiyet ve saflığı, Sivas'ın engin hoşgörü ortamında büyük bir aile sıcaklığını görecekler. Ve yine eminim ki dün gelip buradan ayrılırken hafızalarında çok güzel anılar birikmiş olacak. Çünkü Sivas, sevginin, muhabbetin, hoşgörünün, medeniyetin, yüzleri kavruk ama yürekleri kavi yiğit insanların yaşadığı medeniyet şehridir. Sivas, binlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimiyle, zengin medeniyetiyle ve en önemlisi insani değerlere verdiği büyük kıymetle, içinde yaşayanları yavaş yavaş kendine bağlar. Bu öyle bir bağlılıktır ki aşk gibidir. Nereye gitseniz, üstünden ne kadar zaman geçse de bu aşk sizi terk etmez. Sivas, her şeyiyle bir şehirdir. Malum, şehir kelimesi basit gibi durur ama içini doldurmak her beldenin haddi değildir. Sivas, şehir kelimesine yeni manalar yüklemiş bir beldedir. Bunu tarihimizde kolaylıkla görebiliriz. Selçuklu'ya, Osmanlı'ya ve Cumhuriyet'e birçok zenginlik katmış bir beldeden bahsediyoruz. Dolayısıyla Sivas, Türk tarihinde destansı bir konuma sahiptir.'

Cumhuriyet Üniversitesinin, Sivas'ın önemli marka değerlerinden biri olduğuna dikkati çeken Ürgüp, 'Sivas'ın marka değerlerinden birisi de adını şanlı bir mücadeleden alan Cumhuriyet Üniversitesi'dir. Bu güzide eğitim kurumumuz tarihi bir misyonun sorumluluğunu taşımaktadır. 4 Eylül ruhunun, ilimde, fende tekamül etmesi idealinin biricik mekanıdır Cumhuriyet Üniversitesi. Geçmişi başarılarla dolu olan üniversitemizin gelecekte de yeni başarılarla şehrimizin kalkınmasında ve büyümesinde lokomotif güç olmaya devam edeceğinden zerre şüphem yoktur. Bu vesileyle idareci ve akademisyenleri tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum' ifadesini kullandı.

Belediyenin kampüse ve üniversite öğrencilerine yönelik yaptığı çalışmalara değinen Ürgüp, şu bilgileri verdi:

'Üniversitemize gerek ulaşım gerek çevre düzenlemesi gerekse öğrencilere yurt ve çeşitli destekler noktasında belediye olarak her zaman olduğu gibi hassasiyet göstereceğimizin bilinmesini isterim. Biliyorsunuz, üniversitemizin ciddi bir su problemi vardı. Çok şükür en güzel şekilde bunu hallettik. Şimdi tek tek saymaya gerek yok ama birçok hizmetimiz de oldu ve bundan sonra da devam edecek. Kısaca, kalkınan, büyüyen, her şeyiyle örnek olacak bir şehir oluşturmak hepimizin ortak gayesi. İnsanlarımızın daha mutlu ve daha müreffeh olması için hizmetlere, gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER