Gündem

Gençler Sivas´ı Analiz Etti

Gençler Sivas´ı Analiz Etti

Gençler Sivas´ı Analiz Etti
09-06-2014 23:43


Sivas Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteklediği Gençlik Zirvesi’nde, öğrenciler, kentin sorunlarına yönelik tespitlerde bulunarak, bu tespitleri ve çözüm önerilerini konferansta paylaştı.

ERSAN ARSLAN

Sivas’ta lise son sınıf öğrencileri kentin sorunlarını tespit etti. Çalışmalarında çözüm önerilerine de yer veren öğrenciler, Genç Öngörü Derneği organizesinde Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Gençlik Zirvesi’nde sunum yaptı.

Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticilerinin davet edildiği konferansa, Sivas Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü dışında herhangi bir kurumdan katılım olmaması dikkat çekti. Programda konuşan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, gençlerin kentin sorunları ile ilgilenmesi ve bu konuda çözüm önerileri ortaya koymalarını çok önemsediklerini belirterek, ‘Her zaman gençlerimizin yanında ve destekçisiyiz. Bu çalışmaların hem gençlerimiz de hem de Sivas’ımızda yeni ufuklar açacağına inanıyoruz’ dedi.

‘AMACIMIZ SİVAS’I GELİŞTİRMEK’

Programın organizasyonunu gerçekleştiren Genç Öngörü Derneği Sivas İl Temsilcisi ve Gençlik Zirvesi Genel Koordinatörü Ebubekir Demirtaş ise gençler olarak hedeflerinin Sivas’ın gelişimine katkı sağlamak olduğunu söyledi.

Aynı zamanda Ticaret Meslek Lisesi son sınıfta öğrenim gören Demirtaş, ‘Sivas’ın sorunlarını kapsayan bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Sivas’taki liselerin katıldığı, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden onaylı, belediyemizin de desteklediği bir konferans. Konferansımızın genel amacı gerçekten de Sivas’ın gelişmesine katkı sağlamaktır. Katılımcı tüm arkadaşlarımız Sivas’ın ekonomik, sanat ve spor alanlarında araştırma yapıp geldiler. Yaptıkları sunumlar Sivas’ın geleceğini belirleyecek sunumlar.  Belediye Başkan Yardımcımız Ahmet Özaydın da bizleri destekleyeceklerini söylediler. Sunulan çözüm önerilerini Sivas’ta hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız. Bizim amacımız Sivas’ı geliştirmek. Biz bugünün gençliği yarının geleceği olarak bunu yapmak istiyoruz. Bu programların devamı da olacak.’ İfadelerini kullandı.

‘GENÇLERİN ÇALIŞMASI

KURUMLARA İLETİLECEK’

Program hakkında değerlendirmede bulunan Milli Eğitim Şube Müdürü Savaş Korkmaz ise gençlerin böyle bir projenin içerisinde yer alıyor olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu çalışmaya ellerinden gelen katkıyı sağlamaya çalıştıklarını belirten Korkmaz, bu tür çalışmalara olan desteklerin devam edeceğini söyledi.

Gençlerin ortaya koyacakları sorun ve çözüm önerilerinin ilgili kurumlara iletileceğini belirten Korkmaz, gençlerin bu kurumlarla görüşebilmesi noktasında randevuların İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce alınacağını ve bu noktada gereken katkının sağlanacağını söyledi.

Korkmaz, şu ifadeleri kullandı:

‘Yaklaşık 2 ay önce Sivas Merkez Ticaret Meslek Lisesi’nde okuyan son sınıf öğrencimiz Ebubekir Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze başvurarak Genç Öngörü Derneği Sivas’ta bir Gençlik Zirvesi konferansı planladıklarını ifade ettiler. Biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu konferansın yapılabilmesi noktasında mevzuatın gerektirdiği ölçüde önlerini açarak tüm olurları verdik.  Tüm eğitim kurumlarımıza, liselerimize duyurduk. İlgili kurumlara duyurulmasını sağladık. Burada Sivas Merkez’deki liselerimizden Sivas merkezdeki liselerimizden öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımı ile gençlik zirvesini gerçekleştiriyoruz.

Yaklaşık 50 bin civarında bir gencimiz var. Bu gençlerin Sivas’ın sağlık, eğitim, ulaşım, ekonomik ve sosyal bakış açılarını ve bu yönde yapılması gereken iyileştirme çalışmalarının neler olduğunu kayıt altına alarak ilgili kurumlarla paylaşacak olması bizleri son derece mutlu ediyor. Çünkü bu gençlerimiz bizim geleceğimiz. Bu tür platformlara gençlerimizi katarak, gençlerimizin düşüncelerine verdiğimiz değeri ortaya koyarak onların önlerini açma düşüncesindeyiz. İnşallah İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bundan sonra da üzerimize düşen vazifeyi bundan sonra da yerine getireceğimizi ifade etmek istiyorum.

Gençlerimizin alacağı ortak kararların diğer ilgili kurumlara duyurulması noktasında ve tüm aşamada elimizden gelen desteği vereceğimizi ifade etmek istiyorum.

Bu çalışma 2 gün sürecek. Bu zirve çerçevesinde ortaya ilin sorunlarına yönelik bir çalışma konulacak. Bu sorunlara karşı çözüm önerileri noktasında da öğrenci arkadaşlarımız belirli kararlar alacaklar. Biz bu kararların ilgili kurumlara iletilmesi noktasında öğrencilerimize kurum amirleri ile görüştüreceğiz.’

2 gün sürecek zirvede liselerin son sınıflarında öğrenim gören öğrenciler, kentte ekonomi, sanat ve spor alanlarında tespit ettikleri sorun ve çözüm önerilerini rapor haline getirecek. Öğrencilerin hazırladığı raporlar kurumlarla paylaşılacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER