Gündem

SESOB, Valilikteydi

SESOB, Valilikteydi

SESOB, Valilikteydi
22-05-2014 17:16

İRFAN ÖZŞEKER

4 Mayıs tarihinde yapılan genel kurul sonrasında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanlığına tekrar seçilen Sesob Başkanı Beşir Köksal, yeni yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Vali Alim Barut’u makamında ziyaret etti.

Esnaf teşkilatı olarak      kamu kurum ve kuruluşları ile uyumlu çalışmalar yaptıklarını dile getiren Sesob Başkanı Köksal, yapılan çalışmalar da hem esnafları hem de vatandaşları düşünmeye çalıştıklarını söyledi. Teşkilatın çalışmaları hakkında da bilgi veren Köksal,  yeni hizmet binasının ardından bir konak satın aldıklarını, restorasyonunun tamamlandığın ve iç tefrişatının yapıldığını belirterek, en kıza zaman da esnaf kültür evi olarak açacaklarını belirtti. 

Esnaf ve sanatkarın sorunlarına da değinen Köksal, kamu kurum ve kuruluşlarının esnafın işini yaptığını belirterek, esnafın mağduriyetlerinin giderilmesi konusunda destek istedi. Sivas’ın en büyük eksikliklerinden birisinin de el sanatları çarşısı olduğunu dile getiren Köksal, yerli ve yabancı çok sayıda insanın Sivas’a geldiğini ancak el sanatları çarşısı olmadığı için sıkıntı yaşadığını kaydederek, yeni bir el sanatları çarşısı kazandırılması için Belediye ile görüşmeler yapıldığını ve çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğinin yeni yönetim kurulunu tebrik eden Vali Alim Barut, esnaf teşkilatının geçmişte güzel çalışmalar yaptığını bu dönemde de daha da güzel çalışmalar yapmalarını istedi.

Esnaf teşkilatının önemli bir sivil toplum kuruluşu olduğunu dile getiren Vali Alim Barut, Bir zamanlar dernek adı altında faaliyet gösteren esnaf teşkilatının odaya geçiş sürecinden sonra öneminin arttığına dikkat çekerek çok sayıda etkinliği ve üyesi olan sivil toplum kuruluşu olarak teşkilatı göz ardı etmemek gerektiğini kaydetti

Vali Alim Barut, Sivasın gelişmesi ve kalkınması için hep birlikte çalışacaklarını ifade etti.

Sivas Valisi Alim Barut’a yapılan ziyarette Sesob Yönetimi de hazır bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER