Gündem

Yıkımlar Sürecek--Video

Yıkımlar Sürecek--Video

Yıkımlar  Sürecek--Video
09-11-2019 07:00


Fatih TABUR

Valilik koordinesinde  Sivas Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından belirlenen metruk binaların yıkım çalışmaları  son sürat devam ediyor.

Bu kapsamda Kongre Anadolu Lisesi´nin karşısında bulunan ve virane haliyle Sivaslıların tepkisini çeken 100. Yıl Sitesi´nin yıkım çalışmalarına dün itibariyle başlandı.

3194 sayılı İmar Kanununun 39. maddesine göre genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği gerekçesiyle yıkım kararı çıkan 100. Yıl Sitesi´nde başlatılan çalışmalara Vali Salih Ayhan ve  Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de katıldı.

8 Kasım Dünya Şehircilik Günü kapsamında yıkımına başlanan 100. Yıl Sitesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Salih Ayhan,  Sivas´ta İçişleri Bakanlığı´nın genelgesi doğrultusunda, 645 metruk binanın 254´ünün  yıkıldığını açıkladı.

Vali Ayhan, ?İçişleri Bakanlığımız metruk binalarda  2019 yılında uyuşturucu, kaçakçılık gibi suçlarla ilgili olarak özel bir çalışma gerçekleştirdi. Buna Türkiye genelinde çok hassasiyet, özen gösterildi. Sadece kent estetiği, can ve mal güvenliği açısından değil kaçakçılık ve uyuşturucu merkezi olan yerlerdir buralar. İlimiz genelinde 645 metruk bina var. Bunların yaklaşık 254´ü yıkıldı. Geri kalanlarla ilgili tedbirler alınmış vaziyette, hukuki süreç devam etmektedir. Bu tür kent estetiğini bozan, can ve mal güvenliğini tehlikeye sokan, uyuşturucu kullanımının merkezi olan bu yerleri kaldırmak yükümlülüğümüz. Bir felakete neden olmadan bunları kaldırmalıyız. Bu bina sembolik olmuştu. Çok şikayet vardı. Birçok sıkıntıyı aşarak bu noktaya gelinmesi güzel oldu. İnşallah burayı tertemiz yapıp bu bölgenin ruhuna uygun bina yapılacak. Kent estetiği açısından, görüntü kirliği oluşturan bu tür binaları yıkmaya devam edeceğiz? dedi.

Valiliğe, 100. Yıl Sitesi´nin tescillenmesine ilişkin dilekçe geldiğinin altını çizen Vali Ayhan, ?Demek ki böyle ucubelerin de alıcısı var. İsimsiz bir dilekçeyle adeta iş yapılmasın diye bu şekilde 33 dilekçe geldi. Bu da çok ilginç bir yaklaşım. Kamu idarecilerine adım attırmamak adına bir mantık var. Bunları aşarak vatandaşımızın arzu ettiği sonuca geldik? açıklamasında bulundu.

?Şehrimize zarar veren ve hoş görüntüsü olmayan metruk binaların yıkımına 100. Yıl Sitesi´nin yıkımıyla başlıyoruz? diyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de ?Bugüne kadar şehrin farklı bölgelerinde bulunan metruk binaların yıkımını gerçekleştirdik. Hem eğitim alanlarına yakınlığı hem şehrin merkezinde olması hem de şehrin mimarisine, estetiğine, güvenliğine zarar vermesi nedeniyle bu süreci başlatmıştık.  Dünya Çevre Günü münasebetiyle binanın yıkımına başlanıldı. Tüm kurum ve kuruluşlarımızın koordinesiyle Valiliğimiz ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz ile birlikte şehrimizde mevcut bulunan ve şehrin estetiğine, kimliğine, güvenliğine zarar veren hoş görüntü oluşturmayan metruk binaları yıkacağız. Bizim amacımız şehrimizi daha yaşanılabilir, daha güzel ve daha güvenilir bir şehir haline getirmektir? açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER