Gündem

Eğitimlerin 2. Etabı Başladı

Eğitimlerin 2. Etabı Başladı

Eğitimlerin 2. Etabı Başladı
09-06-2014 23:47


MUSTAFA IŞIK

Sivas Belediyesi’nin kentte özel halk otobüsü şoförlerine yönelik başlattığı eğitim faaliyetlerinin ikinci etabı başladı.

İlk etapta İletişim, halkla ilişkiler ve trafik konularında eğitime tabi tutulan otobüs şoförlerine bu bölümde ise öfke kontrolü, engellilerle iletişim ve sağlıklı beslenme ana konularında eğitim verilecek.

‘ÇOK BÜYÜK FAYDA GÖRDÜK’

Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ilk etapta gerçekleştirilen eğitimlerin çok büyük faydasının görüldüğünü ve bu gelişmelerin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi.

Bu tür eğitimlerin bir ihtiyaç olduğunu, hemen her kurumda benzer eğitim programlarının gerçekleştirildiğini belirten Özaydın; ‘Sami Aydın Başkanımız özellikle seçim döneminde halk otobüsü şoförleri halk otobüsünde çalışacak olan kişilerle ilgili bir eğitim programından bahsetmişti. Biz bu program çerçevesinde bundan 15 gün önce 1. Etabı gerçekleştirmiştik. Bu eğitim sadece şoförlere yönelik değil, her alanda oluyor. Her kurum kendi çalışanlarını belirli konularda daha bilgili hale getirmek için bu tür programlar düzenleniyor. Sayın Başkanımız Sami Aydın’ın talimatıyla bu konu üzerinde araştırma yapıldı. CÜ işbirliği ile bu işe başladık. Geçen hafta 1. Etap ta haftada 5 gün boyunca iletişim konusunda seminerimiz oldu. Trafik eğitimi ve halkla ilişkiler noktasında eğitim aldılar. Gerçekten çok büyük faydasını gördük. Hem şoför arkadaşlarımız bu durumdan çok memnun oldu. Hem de bu anlamdaki şikâyetler çok azaldı. Bunlar tabi 1 ay yani 4 hafta devam edecek.’ İfadelerini kullandı.

‘2. ETAP BAŞLADI’

Eğitimlerin ikinci etabının ise başladığını ve Cuma günü sona ereceğini belirten Özaydın, eğitimlerin bu etabında şoförle öfke kontrolü, engellilerle iletişim ve sağlıklı beslenme gibi konularda seminer verileceğini kaydetti.

Özaydın, şu ifadeleri kullandı:

‘2. Etaba da başladık. Bu etapta yine üniversiteden hocalarımız gelecekler. Öfke kontrolü, engellilerle iletişim konularında bilgilendirme yapılacak. Halk eğitim ile de bu konuda işbirliği halindeyiz. Onların da bu alanda çalışmaları var. Halk Eğitim Müdürümüz bu konuda eğitim verecek. Bir de sağlıklı beslenme konusunda diyetisyen kardeşimiz seminer verecek. Sağlık Müdürlüğü bu konuda bize yardımcı oluyor. Bir diyetisyen göndermek suretiyle bu haftada da 5 gün içerisinde bütün şoför arkadaşlarımız öfke kontrolü nasıl olur, engellilere karşı nasıl davranmalıyız, onların sorunları nelerdir ve de sağlıklı beslenme konusunda bu hafta da bu eğitimi vereceğiz.

Bundan sonraki haftalarda halk otobüsü şoförü arkadaşlarla görüşerek, üniversitedeki hocalarımızla görüşerek, Halk Eğitimdeki,  Sağlık Müdürlüğümüzle görüşerek bu eğitimlere 2 hafta devam edeceğiz. Bu eğitimler peş peşe olabilir. Aralıklarla devam edebilir. Çünkü arkadaşların işleri yoğun… Ama mutlaka bu anlamda eğitimlerini alacaklar. Sonunda sertifika vereceğiz ve bir de yine Halk Eğitimin altın bilezik diyebileceğimiz bir belge alacaklar. Bu belge ileride arkadaşlarımız için kazanç olacak. Sivas’ta ilk defa bunu uyguluyoruz.  Bu arkadaşlar Halk Eğitimin vereceği belge ile öyle inanıyorum ki her an bu alanda iş bulabilecekler. Bundan hem halkımız mutlu olacak hem de bizler mutlu olacağız. Böylece seçim döneminde Sami Aydın beyin halkı özellikle söylemiş olduğu bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız. Ben bu alanda büyük gayret sarf eden Sayın Belediye Başkanımız Sami Aydın’a, şoför arkadaşlarımıza, Ulaşım Müdürlüğümüze, şoförlerle ilgili kooperatif başkanlarımıza, üniversitemize, sağlık müdürlüğümüze, emniyet müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Çünkü sonuçta Sivas halkına hizmet ediyoruz. Sivas halkının birbiri ile iletişimini sağlamaya çalışıyoruz. Birbirimizi üzmeden birbirimizi kırmadan bu hizmetin verilmesi için belediye olarak bu işi yürüteceğiz. İnanıyorum ki seminerin sonucunda büyük başarılar elde edeceğiz. Şikâyetler azalacak belki hiç kalmayacak. Biz de böylelikle halkımıza hizmet etmiş olacağız.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER