Gündem

?Sivas Boş Bir Şehir Değil?

?Sivas Boş Bir Şehir Değil?

?Sivas Boş Bir Şehir Değil?
11-02-2014 17:11


Hızlı Tren’i, havayolu, Ordu’dan bağlanacak Kuzey Otobanı, böyle tarihi-kültürel mirasa ve termal bölgeye sahip olması Sivas için çok ciddi avantajlar. Bunların hepsini üst üste koyduğumuz zaman Sivas çok kısa sürede parlayan bir yıldız olacak. Buna yürekten inanıyoruz’ dedi.

OĞUZHAN SARZEP

SİV-YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Akif Bilici, Hollanda Türk İş Adamları Derneği’nin (HOTİAD) Sivas’taki temasları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Gazetemizi ziyaret eden ve düzenlenen panelle ilgili olarak  Yazı İşleri Müdürümüz Kemal Çağlayan’a   bilgiler veren Bilici Termal’in ortağı olan HOTİAD Başkanı Hikmet Gürcüoğlu’nun Hollanda’daki Türk İş Adamları’nı Sivas’a getirmesindeki ana amacın bu iş adamlarının Sivas’a yatırım yapmalarını, kent istihdamı ve tanıtımına katkı sağlamaları olduğunu söyleyen Bilici, iş adamlarının iyi izlenimlerle kentten ayrıldığını söyledi.

‘SİVAS BOŞ BİR ŞEHİR DEĞİL’

Sivas’ın hızlı tren, havaalanı, kuzey çevre yolu gibi önemli projelerle yakın gelecekte parlayan bir yıldız olacağına inandıklarını belirten Bilici, Sivas’ın boş bir şehir olmadığını söyleyerek ‘Sivas çok kısa sürede parlayan bir yıldız olacak’ dedi. 

Bilici, ‘HOTİAD’ın Sivas’ı ziyaretini biz çok önemsiyoruz. Çünkü yaklaşık 1,5 milyar ciroya hükmeden 30 kişilik Avrupa’nın üst düzey iş adamlarının oluşturduğu bir gurubu biz Sivas’a getirdik. Hem HOTİAD başkanımızın Bilici Termal’de ortak olması hem de aynı zamanda kendi grubundaki iş adamlarının da Sivas’a bir şeyler yapmasını istemesi. Bizim niyetimiz bu. Bu vesile ile de onları Sivas’a davet ettik. Burada kendilerinin başarı öykülerini Avrupa’da şuanda bulundukları konuma nasıl geldikleri, neye hükmediyorlar? Sosyal sorumluluk alanında da orada ciddi çalışmaları var. Dolayısıyla bu insanlara Sivas’ımızın tanıtımını yaptık. Sivas boş bir şehir değil. Hızlı Tren’i, havayolu, Ordu’dan bağlanacak Kuzey Otobanı, böyle tarihi-kültürel mirasa ve termal bölgeye sahip olması Sivas için çok ciddi avantajlar. Bunların hepsini üst üste koyduğumuz zaman Sivas çok kısa sürede parlayan bir yıldız olacak. Buna yürekten inanıyoruz. Gelen misafirlere de bu inancımızı anlattık zaten. 2 gündür burada bir takım ziyaretlerde bulundular ve gezerken de bunları hep bunları örneklerle, gerçek verilerle anlatmaya çalıştık. İyi izlenimlerle Sivas’tan ayrıldılar.

Biz istiyoruz ki, bunun dışında da Sivas’a iş adamları gelsin. Sadece gelmekle kalmasın, biraz da buraya yatırım yapsınlar. Heyetler, geceler, sempozyumlar düzenleniyor, Feshane’de şenlikler yapılıyor. Ama işin sonuna baktığınızda 8 milyon Sivaslı’dan bir tane iş çıkmıyor buraya. Bunları da aslında biz objektif olarak kendilerine anlattık. Grubu önemsediğimizi söyledik. Mayıs ayında da biz bu grubu yine 20 kişilik bir heyetle Sivas’a davet ettik. Niyetimiz bu iş adamlarımızı Sivas’a getirip küçükte olsa bir yatırım yaptırmak, istihdama katkıda bulunmak, Sivas’ı tanıtmak.

Gelenlerin içerisinde bir iş adamı senede 30 milyon turist yönlendiriyor dünyanın her tarafına. Yani bu tür avantajları, bu iş adamlarını kullanarak Sivas’ımızda da bir şeyler yapılsın, tanıtılsın istiyoruz’ ifadelerini korudu.

Sivas’ta iş adamları olarak bekledikleri ilgiyi göremediklerini de belirten Bilici, Samsun’da kendilerine gösterilen ilgi ve yakınlığı örnek göstererek bu konuda serzenişte bulundu.

Bilici, ‘Sivas alışkanlıklarını zor değiştiren bir şehir. Maalesef dışarıda gördüğümüz ilgi ve alaka, özellikle Sivas’taki protokol ve belirli bir kesimde aynı değerde değil. Biz 15 gün öncesinde Samsun’daydık. Samsun valisi hariç protokolün tamamını gezdik. Samsunlu olmamamıza rağmen çok ciddi ilgi ve alakayla karşılaştık. Proje ile alakalı çok kısa zamanda bizden toplantılar talep edildi. Şehrimiz belki buna alışık değil, belki altında başka nedenler var. Ama bunların zaman içerisinde kavranacağına inanıyorum’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER