Gündem

TRABZONU YENECEĞİZ

TRABZONU YENECEĞİZ

TRABZONU YENECEĞİZ
11-03-2014 17:35


Cicinho; Ben kırmızı kartın doğru olduğunu düşünmüyorum. Onun üzerine benim alkışlamam herhangi bir kart gerektirmiyordu’ dedi.

OĞUZHAN SARZEP

Kırmızı beyazlı ekip, Spor Toto Süper Lig’in 25. haftasında kendi evinde konuk edeceği Trabzonspor karşılaşmasının hazırlıklarına başladı.

Brezilyalı Teknik Direktör Roberto Carlos, Trabzonspor maçının ciddi maçlardan bir tanesi olacağının altını çizen Carlos, galibiyetlere dönmelerinin gerektiğini söyledi.

‘EN CİDDİ MAÇLARDAN BİRİ OLACAK’

Kırmızı beyazlı ekibin hocası Carlos, Trabzonspor’un en büyük rakiplerinden bir tanesi olduğunu dile getirerek şunları kaydetti; ‘Evimizde oynayacağız ve biliyoruz ki evimizdeki en ciddi karşılaşmalardan birisi olacak. Çünkü Trabzonspor en büyük rakiplerimizden bir tanesi. Bunun yanı sıra bizim galibiyetlere dönmemiz gerekiyor. Bu yüzden çok iyi konsantre olup iyi bir şekilde oynamaya çalışacağız ve önümüzdeki maçlar içinde galibiyetler açısından umut veren bir maç olacak’ dedi.

‘BU TÜR OLAYLAR TÜRK FUTBOLUNA KARŞI ÇOK BÜYÜK BİR SAYGISIZLIK’

Geçtiğimiz günlerde yaşanan Fenerbahçe Trabzonspor maçındaki çıkan olayların çok çirkin olduğunu ifade eden Roberto Carlos şunları söyledi; ‘Bunu federasyon halletmesi gerekiyor. Çünkü gerçekten çirkin şeyler. Taraftarların stadyumlara ellerinde bombalar, gazlar, şiddet unsuru içeren objelerle girmeleri gerçekten çok kötü. Türk futboluna karşı çok büyük bir saygısızlık. Orada maçı izlemeye giden aileler var, taraftarlar var. Onlara karşı çok büyük bir saygısızlık. Umarım federasyon bunları düzeltir. Çünkü Türk futbolunun gerçekten imajını zedeleyen çirkin olaylar’ ifadelerini kullandı.

‘ŞİDDET UNSURLARINI ENGELLEMESİ GEREKEN GÜVENLİKLER NEREDELER?’

Maçtaki güvenlik eksikliğinin de olduğunu belirten Brezilyalı çalıştırıcı Carlos; ‘Tabii biraz güvenlik eksikliği de, organizasyon eksikliği de vardı. Güvenlikler neredeler bu insanları aramak isteyen güvenlikler? Şiddet unsurlarını engellemesi gereken güvenlikler neredeler? Maalesef ki bu tür olaylar oluyor ama şanslıyız ki daha büyük olaylar yaşanmıyor’.

CİCİNHO; ‘KIRMIZI KARTIN DOĞRU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM’

Sivasspor’un yıldız oyuncusu Cicinho, Gençlerbirliği Sivasspor maçında gördüğü kırmızı kartla ilgili açıklamalarda bulundu. Cicinho kırmızı kartın doğru bir karar olmadığını belirterek şunları kaydetti; ‘Ben kırmızı kartın doğru olduğunu düşünmüyorum. Böyle bir karar eğer kırmızı karta yol açıyorsa hakem haklıdır. Bence haklı bir penaltı değildi. Onun üzerine benim alkışlamam herhangi bir kart gerektirmiyordu. Bu yüzden kırmızı kart çok da doğru değildi’ dedi.

CİCİNHO; ‘BASIN BU TÜR OLAYLARIN ÜZERİNE GİTMELİ’

Yıldız Cicinho bu tür pozisyon veya olayların basının üzerine gitmesi gerektiğini dile getirerek şöyle devam etti; ‘Hakemlerle ilgili bizim bir şeyler söylememiz çok doğru değil. Onlar görünen şeyler. Herkesin görebildiği şeyler. Pozisyonların tekrarları ve yavaş çekimleri yayınlanıyor. Bu yüzden bence biraz da basın bunun üzerine eğilmeli. Bununla ilgili yorumlar yapmalı. Haklı bir şekilde bunu değerlendirmeli. Ve bence kararı onlar vermeli’.

ANTRENMAN

Sivasspor, Pazar günü kendi evinde konuk edeceği Trabzonspor maçının hazırlıklarına başladı. Teknik Direktör Roberto Carlos ve yardımcıları nezaretinde gerçekleşen antrenman yaklaşık 1,5 saat sürdü.

Antrenman Carlos’un futbolcularla kısa bir toplantısı ile başladı. Antrenman top kapma, pas çalışması ile devam ederek yarı sahada çift kale maçla sona erdi.

Antrenmana sakatlığı bulunan John Utaka ve izinli olan Eren Aydın katılmadı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER