Gündem

Türk Halkının Gönlünde Ayrı Bir Yeriniz Var

Türk Halkının Gönlünde Ayrı Bir Yeriniz Var

Türk Halkının Gönlünde Ayrı Bir Yeriniz Var
10-04-2014 15:52


HABER MERKEZİ

Vali Alim Barut ‘Türk Polisinin halkın gönlünde ayrı bir yeri var’ dedi.

Tür Polis Teşkilatının Kuruluşunun 169.yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Vali Alim Barut şunları söyledi;

‘Toplumsal huzur ve güvenin düzenli bir şekilde sürdürülmesi, can ve mal güvenliğinin yasalar çerçevesinde korunması gibi oldukça güç ve önemli bir sorumluluğu üstlenen Türk Polis Teşkilatı, bu görevi 169 yıldır büyük bir özveri ile yerine getirmektedir. 

Devlet-vatandaş diyaloğunun önemli basamaklarından birini oluşturan Emniyet Teşkilatı, görevlerini gerçekleştirirken sergiledikleri tavır ve tutumlarla da Türk Halkının gönlünde önemli bir yer edinmiştir. Yaptığı işi bir meslek olarak görmenin ötesinde, Vatan sevgisiyle hareket ederek, tüm zorluklara göğüs geren Emniyet mensuplarımız,  gelişen teknoloji sayesinde daha da hızlı bir şekilde sorunların çözümüne katkı sağlamaktadırlar.

İlimizde de görevini layıkıyla yerine getiren Sivas Emniyet Müdürlüğü personeli, Sivas’ın huzur ve güven şehri olması hususunda üzerine düşen tüm sorumluluğu yerine getirmektedir. Güzel şehrimizin bu alanda da ülke sıralamasında üst noktalara ulaşmasında büyük emekleri bulunan Sivas Emniyet Teşkilatını takdir ettiğimi belirtmek isterim.

Bu duygu ve düşüncelerle 169 yıldır tüm olumsuzluklara göğüs gererek, görevini sürdüren ve bu uğurda şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi de minnetle anıyor, tüm Emniyet Teşkilatımızın polis haftasını kutluyorum.  

10 Nisan 1845'te kurulan Emniyet Teşkilatımız, devletimizin şefkat eli olarak, daima bireysel ve toplumsal güvenliğimizin temelini oluşturmuştur. Hukuk devletinde her bireyin hak ve özgürlüklerinin güven altında bulundurulması öncelikli bir görevdir. Devletimizin köklü kuruluşlarından biri olan Türk Polis Teşkilatımız, dün olduğu gibi bugün de halkımızın nezdinde saygın bir yerde durmaktadır. Toplumsal barışımızın, huzur ve güvenliğimizin teminatlarından biri olan polis teşkilatımız, özellikle son yıllardaki performansıyla, hayati öneme sahip bu görevi başarıyla yürütmektedir.

Görevini fedakârca, vatan ve millet sevdasıyla, büyük bir sorumluluk içinde yürüten Türk Polis Teşkilatı, hiç şüphe yok ki gücünü halkımızın güven ve desteğinden almaktadır. Dolayısıyla, emniyet teşkilatımızın son yıllarda elde ettiği başarıların temelinde, devletle millet arasındaki mesafenin kapanması, karşılıklı güvenin daha da güçlenmesi yatmaktadır. Bu duygularla, zor ama onurlu görevleri esnasında şehit olan polislerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anarken;  büyük bir özveriyle ve insan sevgisiyle görevlerini yerine getirmekte olan tüm emniyet mensuplarımızın kuruluşunun 169'uncu yılını kutluyoruz’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
TÜRKİYE GÜNDEMİ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER