USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Ak Partide aday adayları sahaya indi!

04-05-2018

Siyaset ısınıyor. Aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı. İçlerinde tanıdıklarımız var, tanımadıklarımız var. Merhabalaştıklarımız var, merhabalaşmadıklarımız var. Neticede hepsi cesaret göstermiş. Sorumluluk almaya hazırız demiş ve milletin vekilliğine talip olduklarını açıklamışlar. Dolayısıyla hangi partiden olursa olsun bu cesareti gösteren herkesi kutlamak, tebrik etmek gerekir. Haklarında hayırlısı. Yalnız, bizim gibi illerde milletvekilliği zordur. Meşakkatlidir. Herkesle ilgilenmek, herkesi dinlemek, herkese de yok dememe gibi bir hadise var. Yok derseniz anında tukaka ilan edilebiliyorsunuz çünkü. Bu gibi durumları çoğaltabiliriz. Ama tabii diğer yandan da şehir ile ilgili konularda cesaretli olmak ve şehrin sorunlarını yukarıya doğru şekilde aktarmak gerekir ki, bu da ayrı bir özeliktir. Hülasa vekillik bizim gibi küçük illerde zor zenaat vesselam. Ama bu zorluğu kolaya çevirmek te mümkün aslında. Sivas´ın büyüklüğüne yakışır, ?büyük insanların? aday olması gerekir. Her seçim döneminde söylüyoruz. Şehrin ve ülkenin yönetimine talip olan insanların yanında cidden ehil, toplum tarafından sevilen, tanınan, bilinen insanlardan kurulu fahri bir danışma kurulu oluşturulmalı diye. Eğitim, sağlık, tarım, turizm, kültür, spor v.b. alanlarda kendisini kanıtlamış insanlarla çalışmalı vekillerimiz. Umarım bu söylediklerimiz yeni yasama döneminde vekillik yapacak insanlarımızın kulaklarına küpe olur?

Gelelim aday adaylarına. Kuşkusuz en hareketli parti Ak Parti. 48 aday adayı Sivas Milletvekili olmak için tatlı bir rekabet içerisinde. İçlerinde yeni isimler de var. Eski milletvekilleri de var. Halen milletvekili olup da başvuru yapanlar da var. Yarın da Ak Partinin temayül oylaması var. Sokakta hadi bir liste yapın diye sorsanız. Herkesin liste anlayışı ve ismi farklı. Hal böyle olunca da Ak Parti Genel Merkezi adaylarını nasıl belirleyecek, doğrusu ben de merak ediyorum. Şimdi, sizleri de duyar gibiyim. ?Sen kimleri şanslı görüyorsun diye??  İnanın ben de bilmiyorum. Karşılaştığımız dostlarımız nasıl olur liste? Diye sorduklarında, dudak büküp, ?bilmiyorum? diyorum. Çünkü, cidden karışık bir durum. Eskiler var, yeniler var. Eskilerden tekrar kim olur. Kim olmaz. Bunların hepsi soru işareti. Açıkçası yenilerden ilk defa aday adaylığı başvurusu yapan Hüseyin Arabacı sanki daha bir öne çıkıyor gibi. CV´si  dolu. İngilizce ve Arapça biliyor. Türksat Uydu Haberleşme Genel Müdür Yardımcılığının yanı sıra Savunma Sanayii Müsteşarlığında Savunma Sanayi Danışma Kurul Üyeliği de yapmış. Holding Yöneticiliği de yapmış. Sanki dışarıdan bir isim olacaksa Hüseyin Arabacı daha yakın gibi geliyor bana. Ama tabii bu benim tahminim. Kimse de bu söylediklerimi farklı yönlere çekmesin. Sadece sıradan bir aday olmadığını vurgulamak istiyorum. Yoksa farklı bir niyetim yok.

Diğer Partilerle ilgili düşüncelerimi de önümüzdeki hafta sizlerle paylaşacağım. Yukarıda da bahsettim diğer partilerimizde de gerek iş gerekse bürokrasi hayatında değişik görevlerde bulunmuş insanlarımız var. Hülasa kazanan Türkiye olsun. Özelde ise tabii ki Sivas olsun?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?